• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Binlerce Kütahyalı teravih namazında saf tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Mısırlı imam Quari Muhammed Nasr’ın kıldırdığı teravih namazında binlerce Müslüman saf tuttu.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kategorisinde üç kez dünya birinciliği bulunan Mısırlı Hafız Muhammed Nasr, önce Kur´an-ı Kerim tilaveti ile gönülleri fethetti, ardından da Cumhuriyet Meydanı’nda toplu teravih namazı kıldırdı. Ezanın okunmasıyla birlikte alanı dolduran binlerce insan namaza durdu. Caddeler ve sokaklar kıyama duran insanlarla doldu taştı.

Mısırlı imam Quari Muhammed Nasr’ın kıldırdığı teravih namazına genç yaşlı, erkek kadın binlerce kişi katıldı. Kılınan namazın ardında hep beraber İslam coğrafyasında akan kanın durması için, ezilen ve zulme uğrayan Müslümanların kurtuluşu için eller semaya açılarak dua edildi.

Organize edilen programla ilgili açıklamada bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, organize edilen programla ilçede bir manevi havanın oluştuğu ve Ramazan ayında insanların kaynaşmasının sağlandığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Güler, “Buradaki organizasyonla Mısırlı imam Quari Muhammed Nasır tarafından Kur’an- Kerim ziyafeti verildi. Alanı dolduran binlerce insanımızın sevgi ve kardeşlik bağları etrafında birleşmesine vesile oldu. Hep beraber kıyama durduk. Aynı anda secdeye vardık. Aynı anda ellerimizi açarak; Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Arakan’da, İslam coğrafyasında yapılan zulüm ve vahşetin son bulması için dua ettik.” diye konuştu.   (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir