• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Böcek ısırmasıyla hastaneye gitti hayatı karardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar’da Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Ekrem Sobay(40) geçtiğimiz günlerde havaların sıcak olması nedeniyle gece evinin bahçesinde kurulan tahtta yatarken bilinmeyen bir hayvan tarafında ısırıldığını fark edip, Ceylanpınar devlet hastanesine gitti.

İddiaya göre hastaneye giden Sobay acil serviste görevli Merve K.  Tarafından muayene edilip iğne yapıldıktan sonra evine gönderildi.

40 yaşındaki Ekrem Sobay, eve geldikten sonra kolundaki ağrıların dinmemesi nedeniyle 3 gün boyunca aynı hastaneye giderek şikâyetini anlattı. Ancak hasta 3’üncü günün ardından, durumu iyice ağırlaştıktan sonra hastane yetkilileri sorunun cildiye bölümünde tedavi edilmesi gerektiğini hastaya bildirdi.

Ceylanpınar Devlet Hastanesinde cildiye doktorunu bulamadığını belirten Sobay, eve gittikten sonra dört gün boyunca kusma ve baş dönmesi sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Suriye tarafından gelen virüs

Aradan geçen yaklaşık bir haftanın ardından kendi imkânları ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesine giden Sobay, hastanedeki ilk tedavisinin ardından hemen yatışının yapıldığını belirterek, çıkan tahlillerin ardından kolundaki şikayetin nedeninin, Suriye tarafından gelen bir sinek türü tarafından ısırılmasının olduğunu öğrendiğini söyledi.

Sobay, bu sineğin ısırması sonucu ortaya çıkan bir virüs nedeniyle mevcut durumun ölümle bile sonlanabilmesinin olabileceğini belirtti.

İlçede uzman doktor yetersizliğinden dolayı ilçe halkının çaresiz olduğunu söyleyen, Ekrem Sobay “ İlçemize neden gerekli uzman doktor ataması yapılmıyor? Yetkililerin bir an önce ilçe halkının bu çaresizliğine bir çözüm bulması gereklidir.’’ ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 10 gündür Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesinde tedavi gören Sobay, iki haftalık bir tedavi sonrası taburcu olmayı bekliyor.

“Virüsün tespit edilebilmesi için Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde imkân yok”

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Güney Cem Bülbüloğlu, acil servise böcek ısırması şikâyeti ile gelen hastalara verilecek ilacın belli olduğunu belirterek söz konusu hasta ile ilgili belirtilen hastalığın teşhisi için hastada yüksek ateş ve benzeri şikayetlerin olup olmadığını anlamamız için hastanın mutlaka doktor tarafından müşahade altında takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başhekim, söz konusu virüsün tespit edilebibilmesi için Ceylanpınar Devlet Hastanesinde böyle bir imkânın olmadığını, sadece Ceylanpınar’da değil Şanlıurfa’da bile sadece bu imkanın kısıtlı olduğunu ve sadece Mehmet Akif İnan Hastanesinde böyle bir imkânın olduğunu söyledi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir