• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mülteciler iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı Mardin Şubesi ve Mardin İl Müftülüğü tarafından iftar programı düzenlendi. Kurulan iyilik sofrası, Afganistanlı, Suriyeli mülteciler ve Mardin`in farklı mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerini iyilik sofrasında bir araya getirdi.

Mardin Müftülüğü bahçesinde gerçekleşen iftar programına Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem daire Başkanı Ömer Menekşe, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, STK temsilcileri ve bazı kurum amirleri katıldı.

İftar programında konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iyilik sofralarının dünyanın dört bir tarafından kurulduğuna işaret etti.

Coşkun, “İyilik sofraları Ramazan`ın rahmet iklimini tesis ediyor. Rabbim kalplerimizin arasındaki bu rabıtayı koparmasın, zayıflatmasın, daha da güçlendirsin. Çünkü buna dünyanın dört bir tarafındaki mazlumların çok ihtiyacı var. Her tarafta milletimiz, memleketimiz bir ümit haline gelmiştir.” dedi.

Japonya`daki Tokyo Camisi`nden Haiti`deki Türkiye Diyanet Vakfı`nın açtığı okula kadar dünyanın farklı coğrafyalarında hizmet verildiğini vurgulayan Coşkun, Ramazan`da iyilik sofraları kurarak bereketin paylaşıldığını kaydetti.

“TDV, mağdur insanlara yardım eli oldu”

İftar programına katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat da TDV'nin kurulduğu günden bu yana kat ettiği yolla bugün dünya genelinde bir iyilik hareketi haline geldiğini söyledi.

Vakfın, toplumsal barış ve huzuru, toplumun dini, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik her faaliyeti önemsediğini belirten Bilgin, “Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonuyla hareket etmektedir.” dedi.

Vakfın yurt içinde ve yurt dışında bazen cami, bazen Kur'an kursu, bazen de okul olduğunu dile getiren Akpolat, “Türkiye Diyanet Vakfı, mağdur ve mazlum coğrafyalara umut oldu. Filistin'e umut, Gazze'ye ışık oldu. Türkiye Diyanet Vakfı, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar çeşitli coğrafyalarda dil, din, ırk gözetmeden mağdur insanlara yardım eli oldu.” diye konuştu.

Akpolat, vakfın kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli geliştirdiğini belirterek, bugün Türkiye'de 998 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini kaydetti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir