• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Muhalifler Halep`te ilerliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halep`e kapsamlı operasyon başlatan Suriyeli muhalif gruplar, kentin batısında bulunan stratejik öneme sahip ve Esed rejiminin silah onarımı, üretimi ve depolaması için kullandığı Bilimsel Araştırma Merkezini ele geçirdiğini duyurdu.

Al Jazeera muhabirinin aktardığı bilgiye göre, ‘Halep Fethi` adı verilen operasyon odasına bağlı silahlı grupların bölgeye düzenlediği yoğun bombardımanın ardından merkez ele geçirildi.

Bilimsel Araştırma Merkezi, Yeni Halep ile Halep`in batısını tutan ilk askeri savunma hattı üzerinde yer alıyor. Muhaliflerin merkezi ele geçirmesiyle rejimin Halep`te ilk savunma hattını düşürmüş oldu.

Halep operasyonları

‘Halep Fethi` operasyonuna katılan muhalif grupların haricinde, Ensar Eş Şeria (Şeriatın Yardımcıları) adlı başka bir ortak operasyon odası da aynı amaçla Halep'e saldırıyor.

Bu grupta Nusra Cephesi, Ahraru Şam, Ensar Din, Fevc Evvel, Liva Sultan Murad, Ensar Hilafe, Ebu Amara gibi muhalif gruplardan oluşan 4 bin 500 savaşçı var. Ortak operasyon odası adına açıklama yapan Ebu İbrahim Selame, saldırının amacını 'Halep`te katledilen Suriyeli sivillerin intikamını almak' ve 'Esed rejimini Halep'ten tamamen çıkarmak' olarak açıklamıştı.

Perşembe akşamı başlayan saldırılarda ilk hedef olarak rejimin kontrolünde bulunan askeri mevziler, orta ve uzun menzilli silahlarla vuruldu. Zehra bölgesinde bulunan Topçu Okulu vurulan ilk hedefler arasındaydı. Muhalifler, saldırılar sonucunda 10 rejim askerinin öldürüldüğünü ve 30'dan fazlasının da yaralandığını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir