• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Ceyhan Kızılay şubesinden Ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay Ceyhan şubesi Ramazan ayı dolayısıyla fakir ve muhtaç 500 aileye Ramazan Kolisi dağıttı. Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Kızılay Ceyhan Şube Başkanı Ömer Faruk Yüksek, Ramazan ayında yardıma muhtaç binlerce ailenin kendilerine müracaat ettiğini fakat imkânlar dâhilinde bu yıl ancak 500 aileye gıda yardımı yapabildiklerini belirtti.

Doğal afetlerin yanı sıra Ramazan ayında da fakir ve yoksul ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Yüksek, “Bu yıl da 300 fakir ve yoksul aileye; 5 kiloluk ayçiçeği yağı, 3 kilo şeker, 2 kilo fasulye, 1 kilo mercimek, 2 kilo pirinç, 1 kilo zeytin, yarım kilo çay, 2 kilo bulgur, 1 kilo nohut,  5 paket makarna,  olmak   üzere 10 kalemden ibaret Ramazan kolisi dağıttık. Ayrıca 120 aileye kuşbaşı ve kıyma kavurması,  80 aileye de 3’er kiloluk şeker ile 5’er paket makarna verdik. Toplamda 500 aileye gıda yardımı yapıldı.”diye belirtti.

Kızılay’ın gerek doğal afetlerde, gerek kan ihtiyacı olan acil hasta ve yaralıların yanında olduğunu ifade eden Yüksek, Ramazan ayında vatandaşların Kızılay’a gelerek mutlaka kan vermeleri gerektiğini söyledi. Yüksek, “Verdikleri kanın hayat kurtardığını bilmeleri gerekmektedir” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir