• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
İHH Mersin'de yetimlere iftar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa 300 yetim aileleri ile birlikte katıldı. İftar öncesi çocuklara oyuncak ve bayramlık almak için hediye çeki dağıtıldı.

İHH, ‘Dünya Yetimleri Buluşması’ adıyla düzenlediği programda tespit ettiği 300 yetimin bayramlık ihtiyaçlarını giderdi.

Okul bahçesinde dağıtılan iftar yemeğine yetimlerin yanı sıra vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi. Akşam ezanının okunmasıyla oruçlar açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İslam coğrafyasından yaşanan zulümler nedeniyle Müslümanlara dua edildi.

Program hakkında açıklama yapan İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, “ Bugün dünya yetim buluşması. Dünyanın her tarafında yetim buluşması yapılıyor. Aslında biz burada İHH olarak tüm Ramazan boyu iftar veriyorduk. Fakat bugün yetimlere mahsus verdiğimiz yemek iki katına çıktı. Bizim tespit ettiğimiz 300 yetim var. Bunların gıdalarını ihtiyaçlarını, bayramlıklarını karşılayacağız. Bir buluşma. Bir şenlik. Kendilerini eğlendirdik. Paketlerini verdik. Şimdi de yemeklerini yiyip evlerine gidecekler. Aldıkları çeklerle de bayramlıklarını alacaklar” diye belirtti. (Osman Öksüz- İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir