• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
"İsrail Filoyu Engellemesi İçin Yunanistan`a Baskı Yaptı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye Özgürlük Filosu'na katılan Ürdün milletvekilleri Yahya el-Saud ve Zekeriya eş-Şeyh, ülkelerine dönüşlerinin ardından basın açıklaması yaptı.

Milletvekilleri, filoya katılan aktivistlerin Ürdün dahil vatandaşı oldukları ülkelerin yönetimlerine çağrıda bulunduklarını fakat  hiçbir ülkenin bu çağrılara karşılık vermediğini dile getirdiler.

Milletvekili el-Saud ve eş-Şeyh, düzenledikleri basın toplantısında "İsrail'in filonun Yunanistan'dan hareket etmesini engellemesi için Atina yönetimine baskı yaptığını" belirtti.

Filoya aktivist ve milletvekillerinin katıldığını hatırlatan Saud, "Filonun Gazze'ye sorunsuz ulaşması için katılımcıların Ürdün dahil vatandaşı oldukları ülkelerin yönetimlerine çağrıda bulunduklarını" aktardı. Saud, "Ürdün dahil hiçbir ülkenin çağrılarına karşılık vermediğini" dile getirdi.

İşgal çetesi, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'ndan "Marianne" adlı tekneye uluslararası sularda müdahale etmişti. Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki ve İsrail Meclisindeki Arap milletvekillerinden Basil Gattas'ın da bulunduğu tekne, İsrail askerleri tarafından Aşdot limanındaki donanma üssüne çekilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir