• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Seyhan Nehri dalgıçlarla temizleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Seyhan iç gölde ve Taş Köprü çevresinde yosun temizleme çalışmaları başlatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, yaklaşık 5 ay önce Seyhan Nehri Yatağı’ndaki su miktarının, Eski Baraj’dan itibaren sıfır seviyesine düşmesiyle birlikte iç gölde 45 gün boyunca dip temizliğini yapıldığını ifade etti.

Akkuş, “Daha önce geniş çaplı bir temizlik yaptık ancak yine de dönemsel olarak oluşan yosunlar ve göle atılan çeşitli atıklar için dalgıçlarımız hem suyun üzerinde hem de tabanda temizlik yapmaya devam ediyor. Hem iç gölde hem de Seyhan barajında iki gemimiz çalışıyor. Yüzeysel ve taban temizliği yaparak gölümüzü temiz bir görünüme kavuşturuyoruz. Halkımız, iç gölümüzün içinde bulunan 4 adet gondolumuzla gönül rahatlığı ile gezinti turu yapabilir” dedi.

Taşköprü yosunlardan arındırılıyor

Özellikle tarihi taş köprünün etrafında görülen yosunlar için de dalgıçlarla çalışıldığını aktaran Akkuş,“Hem tabandan hem de yüzeysel olarak yosun temizliği yapmaktayız. Yaklaşık 30 personelle birlikte hem iç gölümüzde hem de 163 kilometre sahil bandımızda, Karataş, Yumurtalık, Kurtpınarı sahillerimizi elekleme sistemi ile temizliyoruz.” diye konuştu.

Nehirden çıkarılan atıkların, Temizlik Şube Müdürlüğü’nün araçlarıyla geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini belirten Akkuş; nehirden,  geri dönüşümü zor ve doğanın absorbe etmekte sıkıntı yaşadığı maddeler çıkarıldığını vurgulayarak, Adanalılardan bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir