• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
CHP`li vekil: MHP Son Anda Vazgeçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP`nin geçersiz oy kullanması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

4. TURDA GRUBU SERBEST BIRAKACAĞIZ
İddiaya göre, oylamadan bir gün önce MHP`den önemli bir isim, Baykal`ın yakın çevresini telefonla arayıp “Bizim grup yarın toplanıyor. 3`üncü tur sonrası MHP adayı 4`üncü tura kalmazsa, grubu serbest bırakacağız” dedi.

GEÇERSİZ OY KULLANACAKLARINI SÖYLEDİ
Bunun üzerine Baykal ve ekibi, heyecanla MHP Lideri Devlet Bahçeli`nin parti grup toplantısında yapacağı açıklamayı beklemeye başladı. Grupta Bahçeli`nin bağlayıcı bir açıklamada bulunmaması Baykal`ı umutlandırdı. Ancak grup toplantısı sonrası Bahçeli`nin, adaylarının 4`üncü tura kalmaması durumunda MHP`li vekillerin geçersiz oy kullanacağını açıklamasıyla Baykal ve ekibi yıkıldı.

MHP, CHP'Yİ DESTEKLEYECEĞİNİ SÖYLEDİ
Baykal`a yakınlığıyla bilinen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP`nin oylamadan bir gün önce zımnen Baykal`ı destekleyeceğini CHP Grup Başkanvekilleri kanalıyla ilettiğini belirterek, “Ancak ne olduysa daha sonra bahane aramaya başladılar” dedi.

"MİLLET ASIL PAZARLIĞI YAPANLARI GÖRMÜŞ OLDU"
MHP`nin Deniz Baykal`ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini bahane etmesini de eleştiren Baydar, “Bu sonuç Baykal-Erdoğan görüşmesinde Meclis Başkanlığı seçiminin hiç konuşulmadığını kanıtlamış oldu. Millet asıl pazarlığı kimlerin yaptığını da görmüş oldu” ifadesini kullandı.

BAYKAL: HERKES KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRDÜ
Son turda Meclis Başkanlığı yarışını kaybeden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal`ın, yakın çevresine MHP`nin tavrını eleştirerek “Türkiye`de iktidarın vesayetinden kurtulmuş bir Meclis olabilirdi. Meclis Başkanlığı seçimi bu yüzden katılımcı demokrasiyi hayata geçirmenin bir fırsatı olabilirdi. Ben tam tarafsız olarak Meclis`i yönetmeye talip olmuştum. Ancak MHP`nin tutumu bunu engelledi. MHP siyaseten CHP`nin güçlenmesini istemedi, o yüzden bana oy vermedi. Oylama herkesin gözü önünde gerçekleşti. Manzara nettir. Herkes kimin ne yaptığını gördü” dediği öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir