• DOLAR 32.51
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.618
  • ...
`Hicret` temalı tiyatro Bursa`da büyük ilgi gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüdavendigar Kent Parkı`nda düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan` etkinlikleri kapsamında ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları` adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Hüdavendigar Kent Parkı`nda düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan` etkinlikleri, ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları` adlı tiyatro oyununa sahne oldu. ‘Çağrı` filminden sahneye uyarlanan ve filmin müzikleri ile önemli sahnelerinden alıntılar yapan ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları` adlı oyun, izleyicilere müthiş bir duygu fırtınası yaşattı.

İslamiyet`in, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in önderliğinde doğuşunu, yayılmasını, ilk Müslümanların çektikleri cefayı, Medine`ye hicreti, Mekke`nin fethini ve Asr-ı Saadet`i anlatan oyun, Bursalılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. ‘Beyaz Düşler Sahnesi` sanatçıları tarafından sahnelenen oyun, kadrosu, kostümleri ve dekorlarıyla film setlerini aratmadı.

‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları` adlı oyun, 2 ve 3 Temmuz`da Hüdavendigar Kent Parkı`nda, 4 ve 5 Temmuz`da Merinos Parkı`nda, 6,  7 ve 8 Temmuz tarihlerinde de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında sahnelenecek. (Veysi Siyah - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir