• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Amerikalı Müslümanlardan Gülen Cemaatine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSRAİL DESTEKLİ KAMPANYAYA HAYIR
Önde gelen Amerikalı Müslümanlar Gülen hareketiyle ilişkili ve Shalom Hartman Enstitüsü (SHI) tarafından finanse edilen Müslüman Liderlik İnisiyatifini (Muslim Leadership Initiative) eleştiren bir kampanya başlattı. "thepetittionsite.com" adlı sitede yayınlanan "Müslüman Liderlik İnisiyatifine Yönelik İlkeli Kritik" isimli dilekçe mektubunda inisiyatifin faaliyetlerinin durdurulması için imza isteniyor.

BU MÜSLÜMANLARA İHANETTİR
Mektupta "Filistinlilere ve aynı zamanda Amerikalı Müslümanların adaleti için gerekli yüksek etik değerlere yönelik arzumuza karşı bir ihanet olarak gördüğümüz bu programın sonlandırılmasını istiyoruz" şeklinde belirtiliyor. Müslüman Liderlik İnisiyatifi Kuzey Amerikalı Müslümanların Yahudilerin Yahudiliği, İsraili and Yahudi kardeşliğini nasıl anladıklarını öğrenmeye davet eden bir program olarak tanımlarken, katılımcıları Filistinlilerle bir araya getirmeyi amaçladığını belirtiyor.

BU KAMPANYA FİLİSTİLERLERDEN ÇOK SİYONİST GÜÇ YAPILARIYLA İLGİLİ
Grup, İmam Abdullah Antepli ve Yossi Klein Halevi tarafından beraber yürütülen inisiyatifin 2014 yılında İsrail'in Gazze'ye yönelik 2.300 kişiden fazla can alan ve özellikle sivillerin hayatlarını kaybettiği saldırılarının ardından da faaliyetlerini devam ettirdiklerini ifade etti. Aralarında daha önceden bu programa katılmış fakat şu an inisiyatife karşı çıkan taraflar programın Filistinli insanların yaşadıklarından çok Siyonist güç yapılarıyla ilgilenmekle suçladı.

GÜLEN CEMAATI MÜSLÜMANLAR ARASINDA AYRILIĞA NEDEN OLUYOR
Ayrıca açıklama Müslüman Liderlik İnisiyatifi'ni Amerikan Müslüman cemaati içinde ayrılık yaratmakla da suçladı. Açıklamaya göre "Son yıllarda, bu programın Amerikan Müslüman toplulukları ve kuruluşları içinde nasıl çatlaklar açtığını gördük. Dahası program Amerikan Müslüman liderlerini araç olarak kullanarak Pakistan halkına uygulanan zulme karşı çıkmak yerine olayları daha da örtbas etmeye çalışmaktadır." Grup ayrıca Shalom Hartman Enstitüsü başkanı Haham Donniel Hartman'ın 2014'teki Koruyucu Hat Operasyonu adıyla da bilinen Gazze Şavaşı hakkında yaptığı açıklamayı da eleştirdi.

İSRAİL'İN YAHUDİ PROPAGANDA ARACI
Hartman açıklamasında, "Biliyorum ki dini öğretilerimiz açısından güçlüyüz. Biliyorum ki, toplumumuz özünde ahlaki değerlere saygılı ve iyi kalpli ve ordumuz savaş alanı etiklerine olabildiğince bağlı. Biliyorum ki, Koruyucu Hat Operasyonu sadece çarpışmak zorunda olduğumuz bir savaş," şeklinde konuşmuştu. Açıklama Müslüman Liderlik İnisiyatifi'ni Siyonizm ile İsrail'in Yahudiliği propaganda aracı olarak kullanmasını birbirine karıştırmakla suçlamış ve Filistin davası için farkındalık yaratmaya çalışan Yahudi grupları sürekli baltaladığını belirtmişti.

Kaynak:Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir