• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
Diyarbakırlılardan Mısır cuntasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`ın başkenti Kahire`nin 6 Ekim semtinde polis tarafından bir eve düzenlenen saldırıda aralarında eski milletvekilinin de bulunduğu 13 İhvan Müslim`in yetkilisinin katledilmesine Diyarbakırlılar tepki göstererek, Müslümanların bir an önce vahdet içerisinde hareket etmelerini gerektiğini söylediler.

Yapılan saldırıların sadece İhvana üyelerine değil tüm Müslümanlara yapıldığını söyleyen esnaf Recep Elaltınbay, “Yapılan katliamla Müslümanlara büyük bir haksızlık ve zulüm yapıldı. Müslümanlar olarak bu zulme karşı duralım. Bütün Müslümanların birleşip bu zulme dur demesi lazım. Nice mazlum insanlarımız katlediliyor. Müslümanların birlik beraberlik ve vahdet içerisine girerek yapılan haksızlıklara karşılık verilmesi lazım.” dedi.

İhvanı Müslimin teşkilatının bir an önce kendilerini savunmaları gerektiğini belirten İsmail Çelen ise, “  Mısır halkı meşru yollar ile kendi savunmasını yapmalı ve hakkını araması lazım. Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde yan yana gelirlerse zalimlerin yaptığı zulümlerin üstesinden geleceklerdir. Katledilenlerin Allah şehadetlerini kabul etsin.” Diyerek Sisi cuntasına tepki gösterdi.

Müslümanlara karşı bir linç girimi olduğunu ifade eden Hatip Akdağ da “ İhvan`ın gösterdiği sabra rağmen zalimler Müslümanlara karşı kinlerini kusuyorlar. Müslümanlar İslami bir çizgide gitmeleri gerekiyor. Müslümanlar Allah`ın ipine sarılırsa, vahdette sağlanır arasındaki tefrika ve kırgınlıklar giderilmiş olur.” İfadelerine yer verdi. (Emrah Deniz/ Hamza Adiyaman – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir