• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fırıncılar Ramazan`ın kavurucu sıcağında oruç tutuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi`de meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda olan fırıncılar, Ramazan ayında çalışma şartları daha zor olmasına rağmen oruçlarını aksatmıyorlar.

Hava sıcaklığın 40 ile 45 dereceyi bulduğu Silopi`de, ekmek fırınında çalışanların oruç tutmaları takdirle karşılanıyor.

Sıcaklığa rağmen çalışmak zorunda olan fırıncılar, bir yandan olumsuz hava koşulları diğer yandan çalıştıkları ortamın getirdiği zorlukla mücadele ediyor. Silopi`deki fırınlarda çalışan işçiler, kızgın ateşin neden olduğu sıcağa rağmen çalışmaya devam ediyor.

Fırıncılık yapan Abdurrahman Yakaomar, havanın çok sıcak olmasına rağmen oruç tuttuklarını, müşterilerine ekmek yetiştirmek zorunda olduklarını ve orucun da Allah`ın emri olduğunu söyledi.

“İkili Sevap Kazanıyoruz”

Hem iş yaparken sevap kazandıklarını hem de oruç tutarak sevap kazandıklarını vurgulayan Yakaomar, "Bundan güzel ibadetin olmadığını düşünüyorum. Buranın sıcaklık derecesi 65 ile 70`i buluyor ve buna rağmen sürekli orucumuzu tutuyoruz. Bizim için en büyük sevap budur. Bizim için önemli olan Allah`a itaat ederek tutmuş olduğumuz oruç ve onun karşılığında alacağımız hayırdır.” dedi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir