• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Türkiye`deki karpuz üretiminin yüzde 25`inin yapıldığı Çukurova`daki karpuz üreticileri, bu yılki fiyatların düşük olması sebebiyle zarar ettiklerini dile getirdiler.  

Yakın zamana kadar ithal olarak getirilen karpuzun kilogramı, 3 TL`ye kadar satılırken bölgede erkenci karpuzun yetişmesiyle piyasada biriken karpuzun fiyatı hızla dibe vurdu. Karpuz çok, talep de az olunca mahsül tarlada kaldı.

Karpuzdan çok zarar ettiklerini belirten çiftçiler, bu yıl fazla miktarda ekim yapıldığına dikkat çekti. Erken yetişen kabak aşılı ürünlerin de Adana karpuzuna darbe vurduğunu belirten çitçiler, bu ürünlerin tadının iyi olmadığını da ifade ettiler.

Tarlanın dönümüne yaklaşık bin TL masraf ederek karpuz ektiğini belirten Karataş ilçesine bağlı Şıhmurat köyünden Murat Şirin isimli çiftçi, “Yaklaşık 75 dönüm karpuz ektik. Şu ana kadar ürünümüzü satamadık. Karpuzumuzu almaya gelen tüccar masrafımız olan bin TL`yi bile vermeden ürünümüzü almak istiyor.” diyerek dert yandı.

Karpuzunu alacak müşteri bulamadığını söyleyen Şirin, “Tarladaki karpuzumun 10 gün içinde toplanması gerekiyor. Kaldırılmasa zaten tarlada kalıp çürüyecek. Zararımız çok büyük, karpuzu satamazsak daha da büyüyecek.” diye konuştu. (Ayhan Kaya –İLKHA)