• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa Yar Der yardımlarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurulduğu 2008 yılından bu yana fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren Şanlıurfa Yardımeli Derneği (Yar Der), bu Ramazan ayında da muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Ramazan öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Şanlıurfa Yar Der, bu Ramazan`da yaklaşık bin 500 muhtaç aileye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Ramazanın ilk günlerinde hazırladıkları gıda paketlerini, isimleri belirlenmiş birinci derece yardıma muhtaç yüzlerce aileye ulaştıran dernek, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Derneğin üye ve gönüllüleri tarafından özenle hazırlanan paketlerde bir ailenin temel ihtiyaçları olan gıda malzemesi bulunuyor. Araçlara konulan paketler önceden belirlenen adreslere teslim edildiği gibi, bazen de ihtiyaç sahipleri bizzat kendileri dernek binasına gelerek yardım malzemesini alıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Yar Der Başkanı Mustafa Bozkurt, yıl boyunca yardım faaliyetleri yürüttüklerini,    özellikle Ramazan ayında bu faaliyetlerine daha da hız verdiklerini söyledi.

Toplumda yaşayan insanların diğer insanlardan habersiz yaşamasının mümkün olmadığını belirten Bozkurt, Peygamber Efendimizin ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir` hadisini hatırlatarak dernek olarak bu hadisin gereğini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Ramazan ayında kendilerinde kayıtlı olan bin 500 aileye gıda paketi ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Bozkurt, dernekleri aracılığıyla muhtaç ailelere ulaştırılmak için 375 gıda paketini gönderen Bursa`da yaşayan Siverekli hayırsevere teşekkür etti.

Akçakale ve Suruç ilçelerinde faaliyet yürüten temsilcilikleri aracılığıyla  bu ilçelerdeki muhtaç ailelere de yardım göndereceklerini ifade eden Bozkurt, gelen bağışların tam yerine ulaşması için, öncelikli olarak gelen yardımları birinci derece yardıma muhtaç ailelere dağıttıklarını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir