• DOLAR 32.509
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2489.397
  • ...
Erdoğan`ın Mersin mitingine 172 bin TL harcandı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı`nın 3 Haziran`da Mersin`de yaptığı mitingin masrafları hakkında Valilikten kendisine gönderilen listeyi basınla paylaşan CHP`li Vekil Aytuğ Atıcı, mitingde KDV dâhil yaklaşık 200 bin TL harcandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için düzenlenen mitingde yapılan harcamanın kabul edilemez olduğunu belirten Atıcı, “Mersin Valiliği`nin resmi yazısı ile Cumhurbaşkanı`nın bir mitingin en az maliyetinin 172 bin 714 TL artı KDV yaklaşık 200 bin TL olduğu resmiyet kazanmıştır. Çünkü bu harcamalarda bir hafta boyunca tüm Mersin`de, billboardlarda ve diğer ışıklı ışıksız reklam pano kiralarının bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu rakamlara çevre il ve ilçelerden yapılan insan taşımaları, kumanyalar, televizyon ve radyo reklamları gibi diğer masraflar dâhil değildir. Cumhurbaşkanı`nın kendi bütçesi dışında Mersin Valiliği bütçesinden yaklaşık 200 bin TL harcamış olması kabul edilemez.” dedi.

Atıcı, Cumhurbaşkanı`nın Mersin mitingi için yapılan harcamaların, Türkiye`deki diğer illerdeki mitinglerde de yapıldığı düşünüldüğünde tüm mitinglerin maliyetinin 10 milyon TL`den çok daha fazla olduğu iddiasında bulundu.  (Osman Öksüz-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir