• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan arabası kundaklanan esnafa ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz ve beraberindeki heyet, Adana`nın Seyhan ilçesi Küçük Dikili beldesinde aracı yakılan Ahmet Ayvaz isimli esnafı evinde ziyaret etti.

Aracı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklanan Ahmet Ayvazı ziyaret eden heyet mağdura geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kundaklama olayı ile ilgili bilgi aldı.

Olayın çok çirkin bir eylem olduğunu ifade eden Yavuz, “Zalimler, Müslümanların huzuru bozulduğunda kendilerinin de huzurunun bozulacağını iş işten geçmeden anlamalılar.” uyarısında bulundu.

 “Aracım kullanılamaz hale geldi”

Yaşadıklarını detayları ile misafirlerine anlatan Ayvaz, evinin önünde sahura yakın bir vakitte bir patlama sesi duyduğunu belirterek, “Telaşla dışarı çıkınca aracımın yandığını gördüm. Komşularımızın yardımı ile müdahale ederek yangını söndürdük. Motor kısmı tamamen yanan aracım kullanılamaz hale geldi.” dedi.

Aracın patlaması ile 6 aylık hamile olan eşinin de fenalaştığını ve bu yüzden acil olarak hastaneye kaldırdıklarını belirten Ayvaz, yaşadıklarına bir anlam veremediğini söyledi.

 “Komşularıma tehdit mektupları bırakılmış”

Geçmiş yıllarda işyerinin PKK tarafından yakıldığını, aracının kundaklayanların da aynı yapı olduğunu bildiğini ifade eden Ayvaz, eşini ziyarete gelen bayan komşularının PKK`nin şehir yapılanmaları tarafından evlere bırakılan mühürlü mektuplarıyla tehdit edilerek evlerine gitmemeleri konusunda uyarıldığını söyledi.

“Evime ekmek getirdiğim aracımı yaktılar”

Kıbrıs Caddesi`ndeki tavukçu dükkânının da 2011 yılında PKK tarafından kundaklandığını ve o dönemde dükkânında bulunan Kur`an-ı Kerim ve dua kitaplarının yakıldığını belirten Ayvaz, “O zaman Kur`an-ı Kerim ve Peygamber Sevdalılarının Mevlüd CD`leri dükkânımdan alınarak sokak ortasında yakılmıştı. Ben bu olay sonrası yaşadığım aşırı stres ve sıkıntılardan dolayı bağırsak kanseri oldum. Şimdi ise evime ekmek getirdiğim aracımı yaktılar. Aracımda bulunan Kur`an-ı Kerim`de yandı. Bana bu zulmü reva görenleri O Yüce Kitab`ın Rabbi olan Allah`a havale ediyorum. ” diyerek tepkisini dile getirdi.

Anlatılanları dikkatlice dinleyen HÜDA PAR İl Başkanı Yavuz ise, Allah`ın zalimlerden mutlaka bunun hesabını soracağını söyledi.

Yavuz, , “Zalimler, Müslümanların huzuru bozulduğunda kendilerinin de huzurunun bozulacağını iş işten geçmeden anlamalılar.” ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir