• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
LÖSEV Batman'da hasta yakınlarına seminer verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TC Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafı8ndan desteklenen “Kanser Kaderimiz Olmayacak” adlı projenin 13. semineri Batman’da yapıldı.

Kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla özel bir otelde düzenlenen seminere, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, bazı kurum müdürleri ve lösemili çocuklar ile aileleri katıldı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı seminerde LÖSEV Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil ve Batman Barosundan Mehmet Sabih, hastalık hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil, kanserden korunma yollarıyla ilgili bir sunum yaptı.

LÖSEV Vakfının yaklaşık 17 yıldır hizmette olan bir vakıf olduğunu söyleyen Erbil, Türkiye genelinde 17 binin üzerinde hasta profiline sahip olduklarını belirtti. Her geçen yıl kanser sayısının giderek arttığına dikkat çeken Erbil, kanserin çağımızın ve yüzyılın bir hastalığı haline geldiğini ifade etti.

Her yıl Türkiye’de 180 bin yeni kanser vakasının görüldüğünü vurgulayan Erbil, bunlardan 140 bininin hayatını kaybettiğine işaret etti.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Yönetimi Doğu ve Güneydoğu Bölge Sorumlusu Arzu Bağ ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün ‘Kanser Kaderimiz Olmayacak’ projesi kapsamında 13. Semineri düzenlemek için Batman’a geldik. Seminere buradan yaklaşık 250 kişi katıldı. Bu projeden amacımız, kanserden korunma yolları, hasta haklarıyla ilgili aileleri, gönüllüleri tüm vatandaşları bilinçlendirmek ve bilgilendirmektir. Çünkü gerçekten kanser kaderimiz olmamalıdır. Bundan kurtulmak için neler yapmalıyız diyerek toplumu bilinçlendirmek amacıyla bu seminerlerimizi 15 ilde düzenleyeceğiz.”

Seminere katılan aileler de böylesi seminerlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söylediler.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir