• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Bingöl'de okullarda TEOG büroları kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı tercihleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile tüm okullarda rehberlik ve tercih masalarının kurulduğunu belirtti.

TEOG sınav sonuçları sonrası 6-16 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerin tercihlerde bulunacağını ve tercihlerden sonra hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını belirten Yakup Sarı, "Öğrencilerimizin girmiş olduğu TEOG sınavı sonuçları 29 Haziran Pazartesi itibariyle açıklandı. Öğrencilerimiz TC kimlik numaralarını kullanarak Milli Eğitim Bakanlığımız sınav sonuç linkinden sonuçlarını alabilirler. Öğrencilerimiz 06-16 Temmuz tarihleri arasında tercihlerde bulunacaklar. Öğrencilerimiz bu tercihleri yaparken tüm ortaokullarımızda kurulan tercih komisyonlarından faydalanabilirler. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. ‘Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım’ butonunu işaretlediği halde 11 Eylül 2015 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin kaydı, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumuna otomatik olarak yapılacaktır." dedi.

Sarı, açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 7-10 Eylül 2015 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmelerinin yapılacağını söyledi.

TEOG sınavı sonrası tercih aşamasında öğrencilere yardımcı olmanın önemine değinen Sarı, rehberlik ve tercih masalarının, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve tüm ortaokullarda kurulduğunu belirtti.    (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir