• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Adana`da 315 camide itikâfa girilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana merkez ve çevre ilçelerindeki 315 caminin, Ramazan ayının son 10 gününde gerçekleştirilen ve Hazreti Muhammed`in (sav) kuvvetli sünnetlerinden biri olan itikaf ibadeti için hazırlandığı açıklandı.

İtikâf sünnetinin ihya edilmesi için hazırlanan camilerle ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) bilgi veren Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, “Adana`mızda başta Sabancı Merkez Cami olmak üzere şehir merkezinde itikâfa uygun olan 70 cami belirlemiş bulunmaktayız. Ceyhan, Kozan`dan Tufanbeyli`ye kadar tüm ilçelerimizde itikâfa girmek isteyen kardeşlerimize uygun olan toplam 245 cami tespit edip altyapısını hazırladık.” dedi.

Gökçe, itikafa girmek isteyenlere şu bilgileri de aktardı: “Ayrıca hangi şehirde olursa olsun itikâfa girmek isteyen herkes Diyanet İşleri Başkanlığımızın http://ramazan.diyanet.gov.tr/CamiBilgileri adresinden itikâfa uygun olduğu tespit edilen ve gerekli resmi izinleri alınan camilerin listesini görüp kendisine en yakın olan caminin bilgisini edinebilir. Hatta caminin adresi ve görevli bilgisiyle beraber merak ettiği, kendisine lazım olan tüm bilgilere ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

İtikâf sünnetini yerine getireceklere tavsiyelerde de bulunan Gökçe, “İtikâfa giren kimsenin gücü yettiği kadar namaz kılması, Kur`an okuması, istiğfar etmesi, dua ve niyazda bulunması, kelime-i tevhid ve tekbir getirmesi, Allah`ın varlığı, birliği, kudreti hakkında düşünceye dalması, gereksiz şeyler konuşmamaya dikkat etmesi gerekir. Ayrıca başta Hz Peygamber`in (sas) hayatına dair kitaplar olmak üzere dinî-ilmî eserler okuyarak da vaktini değerlendirebileceklerini hatırlatmak isterim. İtikâfa girecek kardeşlerimden bir de dualarında bu fakire yer vermelerini istirham ederim.” dedi.  (Ayhan Kaya-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir