• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Resulullah (sav)`ın dilinden Ramazan ve orucun güzellikleri – 2
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resulullah (sav) Ramazan ayında, diğer aylarda görülmeyen bir gayrete girerdi. Ramazanın son on gününde ise çok daha şiddetli bir gayrete geçerdi. Son on günde geceyi ihya eder, ailesini de (gecenin ihyası için) uyandırırdı, izarını da bağlardı. (Aişe -r. Anha-)

Resulullah yolculukta oruç açardı
Ramazan`da Enes İbnu Malik (ra)`in yanına geldim. Sefer hazırlığı yapıyordu. Devesi hazırlandı, yolculuk elbisesini giydi. Yemek getirtip yedi. Ben kendisine: “(Yola çıkarken orucu bozmak) sünnet midir?” diye sordum. “Evet!” dedi ve bineğine atlayıp yola çıktı. (Muhammed İbnu Ka`b)

Ramazan gecelerini ihya edeni överdi
Resulullah (sav) Ramazan`da, mescidin bir kenarında namaz kılmakta olan bir gruba uğramıştı. “Bunlar ne yapıyorlar?” diye sordu. “Bunlar, yanlarında (ezberlenmiş fazla) Kur`an bulunmayan kimselerdir. Übeyy İbnu Ka`b (ra) bunlara namaz kıldırıyor!” dediler. Efendimiz (sav): “İsabet etmişler, bu davranış ne kadar iyi!” buyurdular. (Ebu Hüreyre)

Cennete gider miyim?
Nu`man İbnu Nevfel (bir gün) dedi ki: “Ey Allah`ın Resulü! Farz namazlarımı kılsam, Ramazan orucumu tutsam, helali helal bilip haramı da haram tanısam ve bunlara hiçbir ilave (hayır ve ibadet)de bulunmasam cennete gider miyim?” Resulullah (sav): “Evet!” buyurdular. Nu`man: “Vallahi (bu farzlara) hiçbir ilavede bulunmayacağım!” dedi.  (Cabir)

Ramazanda affedilmeyenin burnu sürülsün
Resulullah (sa) buyurdular ki: “Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün. Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün. Ben yanında zikredildiğim zaman bana salât okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!” (Ebu Hureyre)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir