• DOLAR 32.55
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.809
  • ...
Erdoğan`dan `azınlık hükümeti` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda eski milletvekilleriyle iftar yaptı. Erdoğan iftar sonrası yaptığı konuşmada 7 Haziran genel seçiminin sonucunu hatırlattı, "Bize düşen milletimizin takdirine saygı göstermektir, ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir. Kendi siyasi ve kişisel hesaplarını milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar şüphesiz milletimizden karşılığını göreceklerdir. Azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olmayacağı kanaatindeyim" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

"Bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla üzerime düşen görevlerimi yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi bu makama işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi. Anayasa'nın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurrarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek en sıkıntısız şekilde geçirmesini sağlayacağız. Gerek bu süreçte gerekse bundan sonra sizlerin fikirlerini, değerlendirmelerini önemli görüyorum."

"Üzerimize düşen görevi yapacağız"

Meclis Başkanlığı seçiminden sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma yetkisi vermesi bekleniyor. Erdoğan, Meclis Başkanlığı seçiminden sonrasını işaret ederek, "Meclis'teki idari yapılanma komisyonlarla birlikte gerçekleşecek. Sonra bizler de üzerimize düşen görevi yapacağız. İşlerimizi istişareyle yürütmek bizim en önemli ayırt edici vasfımızdır" dedi.

"Türkiye'nin önümüzdeki döneminin mimarisini sizlerle beraber gönül birliği, fikir birliği içinde oluşturmak arzusundayım. Bakınız bugün Türkiye bilhassa Suriye, Irak ve Ukrayna'daki gelişmelerden doğrudan ve çok derin şekilde etkileniyor. Yine küresel ekonomik krizin komşumuz Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki olumsuz etkilerini hep birlikte takip ediyoruz. Seçim döneminde şahit olduğumuz hadiselerin vahametinin farkındayız tüm bunlar Türkiye için iyi fotoğraflar değildir. Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında herkese, hepimize düşen görevler var. Bilhassa eski milletvekillerimizin birikimini, tecrübesini çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun için bazı arkadaşlarımızla doğrudan burada Cumhurbaşkanlığında mesai yapıyoruz, mesai yapacağız. Bazı arkadaşlarımızla sivil toplum kuruluşları çatısı altında işbirliği içindeyiz, bundan sonra da olacağız. Bazı arkadaşlarımızla da burada olduğu gibi çeşitli vesileler oluşturarak bu çalışmaları sürdüreceğiz. Aynı şekilde halen farklı yerlerde, farklı konumlarda faaliyet gösteren ve engin siyasi tecrübeye sahip arkadaşlarımızın da birikimlerinden faydalanmak istiyoruz."

Erdoğan, "Umut ediyorum bu iftar arzu ettiğimiz istişare mekanizmasının ilk adımı olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir