• DOLAR 32.662
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2510.825
  • ...
`Dindar bir nesil inşa etmeye yiyip içtiklerimizden başlamalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES)  Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, Ramazan ayının 17`inci gününe denk gelen, Dünya helal günü dolayısı ile bir açıklama yaptı.

Tüm İslam âleminin helal gününü kutlayan Büyüközer, “Dünya helal gününün, helal lokma sorumluluğumuzu bize unutturmayacağı, hep birlikte Allah`ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Ramazan ayının 17`inci gününün insanlığın yeniden dirilişine ve Allah`a isyandan vazgeçmesine, ‘Helal ve Tayyib` ürünlerle yaşanabilirliğine yeniden vesile olmasını dileyen Büyüközer, “Dünya Helal Konseyi (WHC) üyeleri olarak tüm dünya İslam ümmetine ‘Dünya Helal Gününü` hediye ettik. Dünya Helal Günü, ‘helal` konusundaki bilincin ve anlayışın arttırılması ve bu davanın daha geniş çevrelere duyurulması niyetiyle kutlanıyor.” ifadelerini kullandı.

“Dindar bir nesil inşa etmek istiyorsak, işe yiyip içtiklerimizden başlamalıyız”

Dünya Helal Günün belirlenmesinde Enfal süresinin kendileri için büyük bir önem arz ettiğini ve dindar bir nesil isteniyorsa işe yiyip içilen şeylerden başlanması gerektiğini ifade eden Büyüközer, “Helal konusunda müminlere inen ilk ayet olan Enfal suresinin 69`uncu ayeti bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu Ayeti Kerime hicri 624, Ramazanın 17`inci günü, İslam ve küfrün ilk savaşı olan Bedir savaşında olmuştur. Ayeti kerimede ‘Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve tayyib olarak yiyin ve Allah`tan korkun! Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayandır, Rahimdir.` buyrulmuştur. Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek istiyorsak, işe yiyip içtiklerimizin helal mi haram mı olduğu konusundan başlamalıyız.” dedi.

“GİMDES, gönüllü gençliği o gün için özel bir kutlama programı hazırladı”

Ramazan ayının 17`inci gününe denk gelen, Dünya Helal Günü ile ilgili ayrıca GİMDES, Gönüllü Gençliği o gün için özel bir kutlama programı hazırladı. Ramazan ayının 17. gününün insanlığın yeniden dirilişine ve Allah`a isyandan vazgeçmesine,  “Helal ve Tayyib`` ürünlerle yaşanabilirliğine vesile olmasını diledi.

“Unutulmaya yüz tutmuş helal lokmanın hatırlatılması lazım”

Unutulmaya yüz tutmuş helal lokma sorumluluğunun hatırlatılması için çalışmalar yaptıklarını belirten GİMDES Gönüllüleri, “100 yıldır büyük tehdit altında bulunan ve bu sebepten dolayı, en önemli farzımız durumuna gelen Helal gıdalarımızı hatırlatmak ve bu farkındalığı yaymak maksadı ile 3 yıldır kutladığımız bu günümüzü, bu yıl da görkemli programlarla kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Dindar bir nesil isteniyorsa, tüketilen gıdaların helal yoldan kazanılmış ve Allah`ın haram kılmadığı helal ve tayyib ürünlerden olmasına dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren GİMDES Gönüllüleri bu çalışmalar ilerleyen zamanda da devam edeceklerini açıkladı. (M. Zeki Aygur - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir