• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Ağrı`da bin 200 kişilik iftar sofrası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehir stadyumunda düzenlenen iftar programına Ağrı Valisi Musa Işın, eşi Tuba Işın, İl Müftüsü İbrahim Gemici, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aslan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ile vatandaşlar katıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerle birlikte,   orucunu açan Ağrı Valisi Musa Işın, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İftar duasının İl Müftüsü İbrahim Gemici`nin tarafından yapıldığı programda konuşan Vali Musa Işın, Ramazan ayında zenginin fakirin, tok olanın aç olanın halinden anladığını ifade etti.

Vali Işın konuşmasında, “Bu mübarek bir aydır. Herkesin herkesi hatırladığı zenginin fakiri, fakirin zengini hatırladığı bir aydır. Allah`ın bereketinin bu ayda yağdığı ve bereketinin fazla olduğu bir ay içerisinde yaşıyoruz. Ağrılı kardeşlerimizin ne kadar dindar olduğunu biliyorum. Dinlerinde ne kadar samimi olduğunu biliyorum. Onun için de sizleri çok seviyorum. Allah bu dindarlığınızı, Peygamber sevginizi daim etsin. Dininize olan bağlılığınızda hiçbir eksilme meydana gelmesin. Bu nedenle çocuklarımızı geleneklerimize, göreneklerimize, inançlarımıza İslami terbiyeye göre yetiştirelim.” dedi.

Çocukların yaz Kur`an kurslarına gönderilmesine değinen Vali Işın, “Yaz ayı geldi okullar tatil oldu. Çocuklarınızın yarın sizler için hayırlı evlat olmasını istiyorsanız, onları İslami terbiye ile büyütünüz. Onları bu yaz  Kuran kurslarımıza gönderiniz, Kur`an-ı Kerim`i öğrensinler, dinlerini öğrensinler. Peygamberimizi hem öğrensinler, hem sevsinler. Eğer bunu yapmazsanız, çocuklarınızdan size hayır gelmez. Siz geleneklerinize bağlısınız, inançlarınıza bağlısınız. Siz inançlısınız, onun  için çocuklarınızı da kendiniz gibi yetiştirin. Bunu yapın ki çocuklarınız hem kendilerine faydalı olsun, hem size faydalı olsun, hem de hayırlı evlat olsun. Lütfen çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkalım. Kur`an kurslarımız sizi bekliyor, hocalarımız sizi bekliyor. İnşallah çocuklarımızı ilim terbiyeyle terbiyelenmeleri için onları bu yazın güzel bir şekilde çeşitli kurslarımız vardır, onları oraya gönderin. Onlar oradan istifade etsinler” şeklinde konuştu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir