• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
İtfaiyenin yapmadığı işi vatandaşlar yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Üçkuyular semtindeki anızlı arazilerde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Rüzgârın etkisiyle hızla çevreye yayılan yangın sonucu araziler küle dönerken, arazilerdeki bazı hayvanlar da telef oldu.

Mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının sadece belli bir kısmını söndürdü.

İtfaiye ekipleri ‘itfaiyede su bitti` diyerek yangının geri kalan kısmına müdahale etmeyince, anızlı arazilerde hayvanlarını otlatan vatandaşların, kendi imkânlarıyla yangına müdahale etmek zorunda kaldı.

İtfaiye ekiplerinin görevini tam olarak yerine getirmediğini söyleyen mahalle sakinleri,  itfaiyenin lakayt durumuna tepki göstererek, duruma tepki göstererek, “Hayvanlarımızın 2 aylık yemi yandı. Yangın sonrası itfaiyeyi defalarca aradık ama meşgule attılar. Daha sonra olay yerine gelen 2 itfaiye aracı bir süre yangına müdahale etmedi. Sonradan müdahale ettiler ancak yangının sadece bir kısmını söndürdüler. Geri kalan kısmını ise ‘itfaiyede su yok` diyerek söndürmediler. İtfaiye işini yapmadı. Oruçlu halimizle yangını söndürmeye çalışıyoruz.” dediler. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir