• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Cumhurbaşkanlığı`ndan sınır güvenliği açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kalın, "Son bir iki hafta içerisinde Tel Abyad ve Kobani'deki saldırılarla ilgili Türkiye'yi DAEŞ'le aynı çerçevede göstermeye çalışan birtakım girişimler oldu. Türkiye'nin DAEŞ ya da benzer bir terör örgütüyle hiçbir ilişkisi yoktur, olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

"Burada, bizim sınırımızı güvence altına almak için aldığımız tedbirleri 'Türkiye savaşa giriyor', 'Türkiye ateşe atılıyor' gibi başlıklarla yorumlamak da çok sağlıklı değil. Bir ülkenin kendi sınırlarını güvenlik altına alması, bununla ilgili tedbirler alması onun en asli görevidir" ifadelerini kullanan Kalın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sınır boyu alacağımız bu güvenlik tedbirleri tamamen kendi vatandaşlarımızı ve sınır güvenliğimizi sağlamaya yöneliktir. Fakat geldiğimiz noktada uluslararası toplumun bu konudaki duyarsızlığı, öngörüsüzlüğü de maalesef Suriye Savaşı'nın 4. yılında çok daha vahim bir istikamette ilerlemesine de neden olmaya devam ediyor."

Hükümet kurma çalışmaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM Başkanı seçiminin ardından hükümeti kurma görevi vereceğini açıkladığının hatırlatılması ve "Süreç başladı, Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı oluşturulma süreci var. Bu süreç de beklenecek mi? Hükümeti kurma görevi verme sürece nasıl işleyecek?" sorusu üzerine Kalın, basında bu konuda da aslı astarı olmayan bazı spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Başkanı seçilmeden önce hükümeti kurma görevini vermek gibi bir niyeti olmadığını daha önce açıkladığını hatırlattı.

"Yani, Başkanlık Divanı oluşmasını bekledikten sonra mı hükümeti kurma görevi verilecek?" sorusu üzerine Kalın, "Onu bir kaç gün içerisinde görürüz" dedi.

"Çin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına davet edildi"

Kalın, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan bir takım hadiselerle ilgili bize ulaşan bilgiler çerçevesinde, ramazan ayı münasebetiyle bir takım kısıtlamalara gidildiği, oruç tutanların cezalandırıldığı şeklinde bir takım haberlerin geldiği malumdur. Bu çerçevede, bu sabah itibariyle, Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara'daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı'na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir