• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da anız yangınlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, kentte hububat hasadının ardından başlayan anız yangınlarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Hasat zamanının gelmesi ile birlikte bölge olarak her yıl anız yakılması problemi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Güneş, “Hasat sonrası çiftçilerimiz toprak veriminin artması, zararlı canlıların ölmesi ve toprağın sonraki ekime hazır olması düşüncesi ile anız ve kuru otları yakmaktadırlar. Bu yanlış uygulama ile yakılan anızlar başta toprak olmak üzere, toprakta yaşayan canlılara ve çevreye çok büyük hasar vermektedirler.” dedi.

Anız yakılmasının toprakta bulunan tüm canlıların ölmesine ve verimin düşmesine yol açtığına dikkat çeken Güneş, yangında oluşan duman ve anız parçalarının çok büyük çevre kirliliğine neden olduğunu vurguladı.

Güneş, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Anız yangınları arazi yakınlarındaki elektrik ve sulama tesisatlarına zarar verebilir ve yangında oluşan duman sürücüleri zor durumda bırakabilir. Çiftçilerimizin toprağa ve çevreye son derece zarar veren bu uygulamaya başvurmamalarını rica ediyor, anız yakanlarla ilgili Türk Ceza Kanununun 526. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre cezai işlem yapılacağını hatırlatmak istiyorum.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir