• DOLAR 32.601
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2411.571
  • ...
Termik santralleri taşıyan TIR`lar sürücülere zor anlar yaşatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Limanından alınarak Karayoluyla Irak`a götürülmek üzere yola çıkan 3 adet termik santral, Kızıltepe – Nusaybin – Cizre Karayolu trafiğini tıkanma noktasına getirdi.

Mersin Limanından alınarak Irak`a gönderilmek üzere TIR`lara yüklenen termik santraller, yapılan yol çalışmalarından dolayı tek şeride düşen Kızıltepe –Nusaybin yolunda ilerlemek isteyen sürücülere zor anlar yaşattı.

Tırların üzerindeki santralların genişliği nedeniyle yol tamamen kapandı. Kızıltepe – Nusaybin Karayolunun Tilkitepe mahallesi bölgesindeki yol çalışmaları nedeniyle tek şeride düşürülen yolda ise TIR`lar için tamamen ulaşıma kapatıldı.

Tırların yol çalışması tabelalarına çarpması üzerine yol tabelaları da geçiş sağlanana kadar bankete alındı.
Yaklaşık 1 km uzayan araç kuyruğuna sürücüler tepki gösterdi. Ayda en az iki üç defa bu tür konvoyların bu yolu kullanarak geçiş sağladığını belirten sürücüler, her seferinde Şanlıurfa`dan Habur sınır kapısına kadar uluslararası karayolunun bu şekilde kilitlendiğini belirterek tepki gösterdi.

Yoldaki çalışmaların bitmemesinden dolayı şikâyetlerini dile getiren sürücüler Kızıltepe den Silopi`ye kadar yolun olmadığını ve günde en az bin aracın bu yolu kullanmak zorunda olduğunu belirterek, “Bu yola bakan kimse yok. Bu yolun büyük bir kısmının tek yöne düşmesinden dolayı birçok kaza oluyor. Bu durumda araçlarımızın lastikleri top atıyor. Bu tür konvoyların trafiğin az olduğu saatlerde yola çıkmasını istiyoruz.” dedi.
Termik Santrallerini taşıyan TIR`lar ise Habur Sınır Kapısına gitmek üzere Nusaybin'den Cizre'ye doğru yollarına devam etti. (Cihat Şayık İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir