• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
`Sapkın gruplara karşı devlet görevini yapmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksim`de LGBT`li grup tarafından yapılan yürüyüşe tepki gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları, İslami değerleri hedef haline getirerek sapkın emellere alet edilmesine tepki gösterdi.

Yaşanan gelişmeleri sapkınlık olarak değerlendiren Diyarbakır Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Recep İdikut, siyasi iradenin ve devlet yetkililerinin, Müslümanların değerlerine saldıran LGBTİ`li sapkın gruba ve onların destekçilerine karşı savcıyı göreve çağırarak, görevini yapmaları çağrısında bulundu.

Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede sapkın bir grubun Müslümanların değer verdiği aylarda bu tür davranışlar sergilemesinin Müslümanların inancına hakaret anlamına geldiğini belirten İdikut,  bu durum karşısında Müslümanların sessiz kalması halinde bu tür olayların ne ilk ne de son olacağını dikkat çekti.

“Onursuz ve ahlaksız yürüyüşe karşı Müslümanlar sahaya”

İstanbul Taksim`de yaşanan “Trans onur yürüyüşü” isimli etkinliği gerçekleştiren LGBTİ üyelerinin yürüyüşünün onursuzca ve ahlaksızca bir yürüyüş olduğunu söyleyen İdikut, yürüyüşte, İslami değerlere ve Ramazan ayına yapılan hakarete karşı bütün Müslümanların ayaklanması ve devletinde bu sapkın gruba karşı gerekeni yapması gerektiğini belirtti.

İdikut, “Kendilerinin Lut kavminden olduklarını söyleyen bu güruh, özgürlük ve onur adına yürüyüş yaptıklarını söylüyorlar. Oysaki bunlar, kendileri dışındaki bütün insanların özgürlüğünü kısıtlıyor, onurlarına hakaret ediyorlar. İnsanların inancına hakaret etmek, özgürlük değildir. Kendi pis hastalıklarını ve sapkınlıklarını özgürlük diye yutturuyorlar. Müslümanların gözlerinin içine baka baka sapkınlıklarını dile getirmeleri Müslümanlara hakarettir. Biz, onların söylemlerinin ötesinde sahayı boş bırakmamız gerekiyor. Kutsal değerlerimize sahip çıkmalıyız. İnsanlara değerlerimizi anlatmalıyız, öğretmeliyiz. Müslümanlar, kendini ifade etmediği zaman, birileri sahaya çıkarak kendini ifade etme adı altında işte böyle inancımıza ve değerlerimize hakaret eder.” dedi.

“Kürt`ler içerisinde bu tür sapkınlıklar ne dün vardı ne de ondan önce”

Taksimde yapılan sapkınlığa karşı siyasi iradelerin, savcıları göreve çağırması ve devlet yetkililerinin görevini yapması gerektiğini belirten İdikut, herkesin sapkın gruba karşı tavır alması gerektiğinin altını çizdi.

İdikut, “Türkiye partisi olduğunu iddia eden HDP, farklı gruplarla sahada görülüyor. Onlar bu haliyle Kürt halkının temsilcileri değil, belki birilerinin adına sahaya çıkmış ve onların ideolojilerini Kürtlerin yoldan çıkarılması için çalışan bir pozisyondadır. 1450 yıl önce Kürtler,  İslam`a girişlerinden beri kendi dinine ve değerlerine sahip çıkmışlardır. Kürt`ler içerisinde bu tür sapkınlıklar ne dün vardı, ne de ondan önce vardı. Ama birileri bu Müslüman halka ve İslam topraklarına, bu lanetli güruhu ihraç etmeye çalışıyor. Kendilerini Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edenler, bu tür sapkın gruplarla aynı karede gözükmeleri esefle kınanılacak bir durum.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir