• DOLAR 32.591
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2429.026
  • ...
Diyarbakır`da kız çocuklarından yaz Kur`an kurslarına ilgi büyük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, ‘Haydi Çocuklar, Gençler Kur`an Ayında Kur`an`la Buluşalım` sloganıyla başlatılan yaz Kur`an kurslarına Diyarbakır`daki çocuklardan ilgi büyük.

Diyarbakır`da yaz tatilini fırsat bilerek yaz Kur`an kurslarına giden kız öğrenciler, Kur`an-ı Kerim öğrenmenin güzel bir duygu olduğunu söylediler.

“Camiye gelmek çok güzel”

Camide Kur`an-ı Kerim, peygamberlerin hayatı ve diğer dini bilgileri öğrendiğini belirten Berfin Yavaş (10), “Burada tüm hocalarımız bize anlayışlı davranıyor, öğrenmemiz için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Kur`an-ı Kerim ve dinimiz İslam`ı öğrendiğimiz için camiye gelmek çok güzel. Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili anlayabileceklerimizi anlıyoruz, burada dinimizi öğreniyoruz. Kur`an-ı Kerimi okumak, çok gururlandırıcı bir şey. Böyle imkânlara sahip olmayanlar da buraya gelirlerse her şeyin altından kalkacağına inanıyorum.” diyerek akranlarını Kur`an-ı Kerim öğrenmek için camiye davet etti.

“Cami için atılan her adım sevaptır”

Hadis-i şeriflerde belirtildiği üzere cami için atılan her adımın sevap olduğuna işaret eden Hatice Yıldız (12) ise “8 yaşından beri camiye geliyorum. Camide Kur`an-ı Kerim`i tecvitli olarak öğreniyor ve ilahiler okuyoruz. Hocalarımla birlikte olmak çok güzel ve sevindirici bir duygudur. Hadisi şerifte belirtildiği gibi ‘Cami için atılan her adım sevaptır.` Böyle yaparak boş vaktimizi de değerlendirmiş oluyoruz.” dedi.

“Herkesin Kur`an kurslarına gelmesini tavsiye ediyorum”

4 yaşından bu yana camilere giderek Kur`an-ı Kerim öğrenmeye çalıştığını dile getiren Kübranur Bakır (8), “Hocalarımız bize Kur`an`ı nasıl okuyacağımızı, tecviti, dini bilgileri, Peygamber Efendimizin hayatını öğretiyor. Herkesin Kur`an kurslarına gelmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“İlk defa geliyorum, burası çok güzel”

İlk defa Kur`an kursuna geldiğini ve bunun da heyecan verici olduğunu kaydeden Sedef Ateş (12) ise, “Burada dinimiz İslam`ı, ahireti ve peygamberimizi öğreniyoruz. İlk defa camiye geliyorum. Burası yani cami çok güzel bir yer. Hocalarım Kur`an-ı Kerim`i en güzel şekilde bize öğretiyorlar.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir