• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Ümmet İftarına Katılanlar duygularını İLKHA ile paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma İnisiyatifi tarafından Hz. Ömer Camii avlusunda düzenlenen ‘ümmet iftarı` sonrasında sorularımızı yanıtlayan katılımcılar, Buradaki iftarın asıl amacının İslam dünyasındaki sıkıntıları görmek ve Müslümanların zor şartlar altında oruç tutuklarına tanıklık etmek olduğunu ifade ettiler.

Amaç uhuvvet ve ümmetin halinden anlamak

Ümmet iftarının 2013 yılında Rabia Meydanında zalimlere karşı direnen Mısırlı Müslümanları anlamak için düzenlendiğini ve geleneksel olarak 3 yıldır devam ettiğini belirten, Van Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma İnisiyatifi İnisiyatif`i dönem sözcüsü Prof. Dr. Musa Gençceleb, “Hz Ömer Camii önündeki ikinci uygulamamız. İlkini ise birleşmiş milletler önünde gerçekleştirmiştik. Buradaki amacımız Müslümanların kardeşliğini, dünyanın birçok yerinde şu anda zulüm altında olan kardeşlerimiz hatırlamak amacıyla bu çalışmalarımız devam ettirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Peygamber Efendimiz (sav) dönemindeki yoksulluğu da hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz” dedi.

“Allah tüm katılımcılardan razı olsun”

Fatih Kur`an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fahrettin Durur da bu sofradaki en önemli amacın ümmeti bu hale getiren tefrikaları bir kenara bırakarak, Müslümanların bir arada kaynaşmasını sağlamak olduğuna işaret ederek, “Dünyanın dört bir tarafından ve coğrafyamızda birçok insan sofrasında kuru ekmek bile bulamıyor. Bu gerçekten dolayı bir nebze de olsa insanların bunu hissetmeleri gayesiyle bu saframızı düzenledik Elhamdulillah katılım güzeldi. Allah tüm kardeşlerimizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Doğu Türkistan, Arakan ve birçok İslam beldesinde Ramazan ayına rağmen Müslümanların katledildiğini belirten Muhammed Kara ise “Burada bir araya gelerek kardeşlik ve uhuvvet ortamını oluşturmaya çalışıyoruz. Tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. İnşallah ümmet tekrar iffetini ve birlik beraberliğini koruyacaktır inşallah” duasında bulundu. 

İlk defa bu kadar az çeşidin olduğu bir iftar sofrasında bulunduğunu söyleyen Cihad Gültepe de “Çok çeşitli yemeklerin olduğu sofralarda buluştuğumuz için Müslümanların çektikleri sıkıntıları anlamıyorduk. Bugün bunu tecrübe etmiş olduk.”

İftar sofrasında bulunan çocuklarda oruç tutan Müslüman çocukların durumlarını anlamak amacıyla burada bulunduklarını ifade ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir