• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kredi kartının içine dinleme cihazı yerleştirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kargo firması şubesinde gerçekleştirilen aramada, yurtdışından gönderilen kredi kartı görünümlü, ortam sesini aktarmaya yarayan ve sim kartla çalışan 21 adet GSM BOX cihazı (ses iletim cihazı) ele geçirildiği belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 29 Haziran 2015 günü elektronik cihazları almak için kargo firmasına gelen A.M. isimli şüpheli bir şahs ürünleri aldığı esnada yakalandı.

Yakalanan şahısla birlikte alınan 2 kolide yapılan aramada, hoparlör içerisine gizlenmiş, kredi kartı görünümlü, cep telefonu özelliği taşıyan, sim kart takılabilen ve şarj edilebilen ortam seslerini alan ve aktaran, tek yönlü aramaya açık, 16 adet GSM BOX cihazı ( ses iletim cihazı ),bu cihazlara ait 16 adet USB kablosu, bu cihazlarda kullanılmaya elverişli 49 adet Bluetooth özellikli mikro kulaklık ve bu kulaklıklar için 90 adet mini pil ele geçirildi.

Şüpheli şahsın iş yerinde yapılan aramalarda, ele geçen cihazlarla aynı özelliklere sahip 5 adet GSM BOX cihazı ( ses iletim cihazı ), bu cihazlarda kullanılan 8 adet pil,3 adet Bluetooth kolye 2 adet düğme kameranın da ele geçirildiği ifade edildi.

Olay ile ilgili 2 şüpheli şahsın yakalandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir