• DOLAR 32.508
  • EURO 34.64
  • ALTIN 2476.402
  • ...
Üniversiteli öğrencilere misyoner kıskacı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`deki Müslümanları Hıristiyanlaştırmak isteyen misyonerler farklı yöntemlerle Müslümanların çocuklarına ulaşmaya çalışarak Hristiyanlaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Gaziantep`te, Suriyeli sığınmacıların çocuklarını yardım bahanesiyle kıskacına alan misyoner dernekler, bu defa da ücretsiz Arapça ve İngilizce dil eğitimi adı altında faaliyette bulunan yerler açarak üniversiteli öğrencileri Hıristiyanlaştırmayı çalışıyor.

Gaziantep Hasatlar Ortağı Kiliseler Derneği, Suriyeli sığınmacıların çocuklarını yardım bahanesiyle etkileri altına almaya çalışırken, Gaziantep üniversitesi çevresinde ev açtığı belirtilen misyonerlerin üniversiteli öğrencilerine, ücretsiz Arapça ve İngilizce dil eğitimi adı altında burs teklif ederek üniversiteli öğrencileri Hıristiyanlaştırmaya çalıştığı öğrenildi.

Derneğin çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürütmesi dikkatlerden kaçmazken, Suriyeli çocuklara ve Üniversiteli Müslüman öğrencilere yönelik girişilen Hristiyanlaştırma çalışmalarının duyulması bölge halkında rahatsızlık oluşturdu. Duruma tepki gösteren vatandaş, olayı ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satmak` olarak değerlendirildi.

Üniversiteli öğrencilerinin ücretsiz Arapça ve İngilizce dil eğitimi ve burs teşviki ile kandırılarak bu evlere devam etmelerini sağladıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Muhammed Sabri  Altun, üniversite etrafında kurulan bu evlerde bulunan Kürtçe ve Türkçe konuşan kişilerin üniversiteli gençleri dil öğretme ve burs vaadiyle kandırarak bu evlere devam etmelerini sağladığını ve zaman içerisinde Hristiyanlaştırmaya çalıştıklarını söyleyerek, yaşadıklarını İlke Haber Ajansına anlattı.

Üniversite yakınlarında bulunan bir eve ücretsiz Arapça ve İngilizce dil eğitimi almak için gittiğinde bu olayla karşılaştığını belirten öğrenci Altun, daha sonra oturduğu mahallede bir evin alt katında bulunan dernekte de bunların çalışmalarına şahit olduğunu söyledi.

“Bana ilk olarak üzerinde İncil yazan İngilizce ve Türkçe bir kitap verdiler”

Üniversite öğrencisi olduğunu ve Arapça öğrenmeyi istediği için bu evlere gittiğini belirten Altun, buralara gitme kararını da arkadaşlarından esinlenerek verdiğini söyledi.

Altun ”Üniversite etrafında ki bazı evlerde ücretsiz Arapça dersleri verildiğini öğrendim. İlk gittiğimde o evlerde Arapça ve İngilizce dersinin dışında farklı dersler verildiğinden bilgim yoktu. Daha sonra bende mahallemizdeki Arapça ve İngilizce dersi verilen bir eve gittim. Bana ilk olarak, üzerinde İncil yazan İngilizce ve Türkçe bir kitap verdiler. Burada öğrendim ki, amacın Arapça ve İngilizce dersi adı altında İncili öğretmekmiş.”dedi.

“İslamiyet`ten uzaklaştırıp kendi fikirlerini aşılamaya çalışıyorlar”

Dernekte bütünüyle çocukları ve gençleri Hıristiyanlaştırma çalışmalarının yapıldığını kaydeden Altun,  bu evlere sürekli olarak Suriyelilerin gelip gittiğini gördüğünü ve bu Suriyeli çocuklara yardım adı altında para verildiğini ve ailelerine yardım verildiğini söyledi.

Altun, “Oraya gelen Suriyeli çocuklara Arapça ve İngilizce dersleri verildiğini öğrendim. Suriyeli ailelerin mağduriyetinden yararlanarak onlara yardım adı altına ulaşmaya çalışıyor ve Hristiyanlık propagandası yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Derneğin tabelası dikkat çekmesin diye içeride asılı”

Derneğin tabelasının bilinçli bir şekilde dışarıya asılmadığını belirten Altun, dernek tabelasının içeride asılı olmasının da dikkatini çektiğini belirterek, buraya yaklaşık olarak 100 çocuğun ders almak için geldiğini söyledi.

Ders almaya gelen çocuklara evlerinde hiçbir şekilde Kur`an okumamalarının tavsiye edildiğini belirten Altun, bu isteklerine sebep olarak ta çocuklara “Kafalarınız karışmamasın.” denildiğini söyledi.

“Yabancı plakalı araçlar geliyordu”

Derneğe sürekli yabancı kişilerin geldiğini ve yabancı plakalı araçlara derneğe çeşitli malzemeler getirildiğini belirten Altun, getirilen bu malzemelerin, çocuklarını bu derneklere gönderenlere yardım adı altında yardımlar yapıldığını ve bu malzemeler aracılığıyla ailelere gidildiğini söyledi.

Altun, “Suriyeli ve Türkiyeli mağdur olan bayanlara çocuklarını gönderme şartı ile yardım edileceğini söylüyorlar. Çocuklarını kayıt etmeyenlere ise mağdur olsalar bile yardım verilmiyor.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir