• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Suriyeli aile yetkililerden yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Serêkaniyê bölgesinden kaçarak Türkiye`ye sığınan 7 çocuklu Ahmet İbrahim Halil ile Nejma Muhammed Mahmud çiftinin mağduriyeti Ramazanın gelmesiyle daha da arttı. Ramazanda sofralarında yiyecek bir şeyleri kalmayan aile, yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmalarını istiyor.

Batman`ın İluh Mahallesi 611 sokakta bir gecekonduda kalan Suriyeli aile, Türkiye`ye geldiklerinden beri mağduriyetlerinin hiç bitmediğini dile getirdi. Çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden 7 çocuk annesi Nejma Muhammed Mahmud, Ramazan öncesi eşim cüzi bir paraya inşaatlarda çalışıyordu. Zor da olsa günlük geçimimiz oluyordu. Ama şimdi ise çalışamadığından soframızda doğru dürüst yiyeceklerimiz yok. Kira, elektrik ve su faturalarını ödemede çok sıkıntı yaşıyoruz. İmtihan dünyasındayız. Allah bizleri bu halimizle imtihan ediyor. Bizler sabretmeye çalışıyoruz. Yetkililer de bir imtihandadırlar. Bu nedenle yetkililerden bize yardım yapmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu savaşlar bitseydi de kendi memleketimize gitseydik”

Daha önce de haberlere konu olduğunu söyleyen Nejma Muhammed Mahmud, “Bu durumdan çok utanıyoruz, ama elimizde bir imkân kalmadığından çocuklarımızın aç kalmalarına dayanamıyoruz. Bu savaşlar bitseydi de kendi memleketimize gitseydik. Bazı Suriyeliler durumları çok iyi olduğu halde buralardan yardım alarak lüks hayatlarına devam ediyor. Bazıları da sonraki günün ekmeğinin derdine düşüyorlar. Her toplumda olduğu gibi Suriyelilerin de dilencileri ve kötü ahlaklıları var. Ama bu da hepsi kötüdür manasına gelmemelidir. Yetkililer ve hayırseverlerden durumumuzu bizzat görmeleri için bizlerin evlerine gelip görmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  (M. Sait Çelik - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir