• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
`Bu verim Allah`ın bize büyük nimetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yağışlar nedeniyle tarlalarından ve yaylarından bol miktarda verim alan köylüler, elde ettikleri verimi hem kendileri kullanıyor hem de ihtiyaç fazlasını satıyorlar.

Geçen senelerde hiç otların biçilmediği tarlalarda bu yıl elde edilen verim köylüleri memnun ediyor. Yağışların bereket olduğunu ifade eden köylüler, bu bereketin bu yıl tarlalara, köylülere ve yaylalara yansıdığını dile getiriyorlar.

Yıllardır tarlada ot biçmedikleri halde bu yıl bol miktarda ot biçtiklerini belirten Bitlis`in Gökyazı (Marning) köyü nüfusuna kayıtlı Remzi Özkan, hiçbir zaman bu yıl kadar tarlalarda verim alamadıklarını söyledi.

Özkan, bu yıl verimden memnun olduklarını belirterek, “Geçen senelerde yağışlar çok azdı. Tarlalarımız kurumuştu. Ot biçerek verim alamıyorduk. Ovada bulunan tarlalarımızın içine bile girmiyorduk. Fakat bu yıl bol miktarda yağış oldu. Çok güzel bir verim elde ettik. Gece gündüz biçerdöverlerle çalışıyoruz. Elde ettiğimiz otları hem kendi hayvanlarımız için kullanıyoruz hem ihtiyaç fazlasını satıyoruz.” diye konuştu.

Köylülerden Hüsnü Tekin ise, bu yıl elde edilen verimin kendilerine Allah`ın bir lütfü olduğunu belirterek verimden memnun olduklarını dile getirdi.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir