• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep`te "Ramazan ve Çocuk" söyleşisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimci-yazar Fatma Kotan tarafından Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirilen Ramazan ve Çocuk” etkinliğine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazanda ailelerin çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Kotan, çocukların ibadetler noktasında yol alabilmeleri için namaz ve orucun önemine dikkat çekti.

Ramazanın çocuklar üzerindeki etkisini küçük bir temsil oyunuyla gösteren Kotan, “Çocuk Ramazanlıkta mutlaka şunu görmeli. Evet, benim ailem annem, babam şöyle bir dünyanın meşgalesine kendisini çok ciddi bir şekilde kaptırmıştı, bir telâşeydi gidiyor, fakat Ramazan ayında annemle babama bir şeyler oldu, sakinleştiler, duruldular, yumuşadılar. Öyleyse demek ki Ramazanın böyle bir güzelliği, böyle bir özelliği vardı, diye anlar çocuk.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin “Çocuklar 7 yaşına geldiği zaman onları ibadetlere alıştırın” hadisini hatırlatan Kotan, ailelere çocukların ibadetleri yapma isteğini geri çevirmemelerini, aksi takdirde bunun onları olumsuz etkileyeceğini ve çocukların ibadet yaşını uzatacağını vurguladı.

Annelere ibadetler noktasında çocuklara alıştırma yapmalarını tavsiye eden Kotan, “Eğer çocuğunuzun düşlerine engel olursanız, onun kişiliğinin gelişmesine engel olursun.” dedi.

Kotan, Ramazanın çocuklara zamanı iyi kullanma alışkanlığını da kazandıracağını sözlerine ekledi.   (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir