• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
"O`nu anlamak için O`nu rehber edinmek gerek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da Esenler Dörtyol Meydanı`nda 11'incisi gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Naat Gecesi`nde meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Hz. Peygamber'i anlamak ve anmak sadece naatlar okumakla değil, O`nun yolundan gitmektir. O'nun ümmeti olmak için; O'nun hayatını kendi hayatımıza, O'nun düşüncelerini kendi düşüncelerimize, O'nun rehberliğini kendimize rehber edinmemiz lazım. Ramazan'ı fırsat bilerek kendimizi sorgulamamız, kendimize çekidüzen vermemiz lazım. Ümmet olma idrakini yeniden kuşanmalıyız, ümmet olma heyecanını yeniden kuşanmamız gerekiyor. Bu geceler bizlere inşallah vesile olur. Hz. Muhammed'in (sav) ümmetinden olmak için önce sapasağlam kardeşler olacağız, birbirimizi çok seveceğiz, birbirimizin derdiyle dertleneceğiz. İşte bu şekilde ümmet olmanın heyecanı kuşanacağız." dedi.

Göksu'nun ardından Prof. Dr. Nurullah Genç sahneye çıktı. Genç, Hz. Muhammed'e övgülerle dolu olan "Yağmur" adlı şiirini okudu.

Gecede, Ataşehir Mimar Sinan Camii İmam-Hatibi Yunus Balcıoğlu Süleyman Çelebi'nin Mevlid-i Şerif'inden bir bölüm; sunucu ve dublaj sanatçısı Emrullah Uzun da şiirler seslendirdi.    (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir