• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Mardin Valiliği: Kayıp Ecrin'i arama çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valiliği, Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Harmanlı köyünde 14 gün önce kaybolan 5 yaşındaki Ecrin Tunç ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Ecrin’i arama ve olayı aydınlatma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, “Midyat ilçesi Harmanlı köyünden olup Midyat/Gölcük mahallesinde oturan Bekir ve Nursel TUNÇ çiftinin üç çocukları bulunmaktadır. Beyanlarına göre; Aile 14 Haziran 2015 günü sabah 10.00 sıralarında ziyaret maksadıyla Harmanlı köyüne gitmiş. Saat: 12.10 sıralarında kız çocukları (4) yaşındaki Ecrin TUNÇ annesinin ev işleriyle meşgul olduğu bir sırada tek başına evden çıkmıştır. Evden ayrıldığında Ecrin’in üzerinde pembe renkli T-short ve pantolon, başında mavi renkli yuvarlak şapka ve ayaklarında kırmızı renkli papatya desenli terlikler bulunmaktadır. Annesinin Ecrin’in evde olmadığını saat: 13.30 sıralarında fark edip etrafta arayıp bulamaması üzerine ailesi ve köy halkı tarafından köy içinde yapılan aramalarda çocuk bulunamamış ve durum 155 Polis İmdat İhbar Hattına ardından, Mardin İl J.K.lığı 156 J.İmdat Hattına bildirilmiştir. Olayın haber alınması üzerine Şenköy Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından derhal müdahale edilmiş, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilerek geniş çaplı arama faaliyetine başlanmıştır. Mahalle içerisinde ilk etapta yapılan arama faaliyetinde herhangi bir iz ve emareye rastlanılmamıştır. Saat:19.00 sıralarında İI AFAD ekipleri ve Mardin Büyükşehir Belediyesinden arama kurtarma ekipleri Harmanlı Mahallesinde arama faaliyetine başlamıştır. Aynı gün saat:22.00 sıralarında İl J.K.lığı Ekipleri ve çevre mahallelerden görevlendirilen geçici köy korucuları ile arama/tarama faaliyetlerine devam edilmiştir. Mahalle içinde ve çevresinde bulunan su kuyuları, harabe ve metruk evler ile müştemilatları kontrol edilmiş, içi su dolu olan su kuyuları AFAD ekipleri tarafından su altı görüntü cihazları ile kontrol edilmiştir. Arama faaliyetine katılan ekipler Harmanlı Mahallesinin çevresinde bulunan istikametleri, tüm yol güzergâhları arazinin kritik kesimleri sabah saatlerine kadar aranmasına rağmen Ecrin Tunç ile ilgili herhangi bir iz ve emareye rastlanmamıştır. denildi. Arama faaliyetlerine devam edilmekle birlikte Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan talep edilen (1) Skorsky helikopter havadan arama/tarama faaliyetinde bulunmuş, ayrıca yine helikopterle gelen iz takip köpek timine ait köpekte aynı tepkiyi vermesi neticesinde bir sonuç elde edilememiştir. Ecrin Tunç’un kaybolduğu günden bu yana günlük olarak arama faaliyetlerine devam edilmiş, istihbarat gayretlerine ağırlık verilmiştir.

Çocuğun kaçırılma ihtimaline karşı MOBESE kayıtlarının incelemeye alındığının altı çizilen açıklamada, “Kayıp çocuk Ecrin Tunç’un en son köy halkından Nazliye Acar tarafından Harmanlı köyü içi Çamyurt yol ayrımı mevkiinde görüldüğü, ayrıca köylülerden biri tarafından çocuğun kayıp olduğu dakikalarda Çamyurt istikametinden gelip Ziyaret istikametine devam eden Gri veya Sarı renklerde bir otomobilin görüldüğü tespit edilmiştir. Çocuğun araçla kaçırılma ihtimaline karşı aracın tespiti için Mobese/Güvenlik/PTS Kamera kayıtları Cumhuriyet Savcılığının yazılı talimatıyla temin edilerek incelenmeye alınmıştır. Kayıp çocuk Ecrin Tunç henüz bulunamamıştır. Midyat C. Başsavcılığı ile koordineli olarak arama ve olayı aydınlatma çalışmaları devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir