• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Endonezya`da evlerin üstüne uçak düştü: 113 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya hava kuvvetlerine ait bir nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu ölü sayısının 113`e yükseldiği bildirildi.

Endonezya'nın TV One kanalına konuşan yetkililer, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra şehir merkezine düşmesinin ardından enkazdan şu ana kadar 113 cesedin çıkarıldığını belirtti.

Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, " Uçakta 12 mürettebat vardı. Uçağın enkazından 12 mürettebatın da cesedine ulaşıldı. Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor." dedi.

Bu arada Endonezya Ordu sözcüsü Fuad Basya, uçağın düşme nedeninin henüz bilinmediğini, Endonezya Genelkurmay Başkanı Moeldoko'nun kazayla ilgili soruşturma açılmasını istediğini belirtti.

Golden Eleven Oteli`nin çalışanlarından Elfrida Efi, uçağın birkaç kez üstlerinden geçtiğini, en sonunda da otelin çatısına çarptığını söyledi.

Son 10 yıl içinde Endonezya'da polis ve askerlerin kullandığı hava araçları, en az 10 kez ölümlü kaza yaptı. Endonezya ordusu bugün düşen uçağın 1964 yapımı olduğunu açıkladı.

Aralık ayında da Endonezya`dan Singapur`a giden AirAsia uçağı düşerek 162 kişinin ölümüne neden olmuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir