• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
5. tekne de Gazze`ye doğru yola çıkmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Ablukasının Kırılması için Avrupa Komitesi Rami Abduh, Yunanistan`ın izin vermesi halinde, 3. Özgürlük Filosu`na bağlı bir teknenin, Gazze`ye doğru yola çıkacağını bildirdi.

Abduh, Gazze`de yaptığı basın açıklamasında, filoya ait daha önce çeşitli nedenlerle yola çıkamayan 5. teknenin Atina yönetiminin izin vermesi durumunda, 48 saat içerisinde hareket edeceğini belirterek, "Tekne, bazı prosedür ve idari engellerin aşılmasının ardından yola çıkacak ancak Yunanistan hükümeti, izin konusunda işgalci İsrail ve yandaşlarının baskısına maruz kalıyor" dedi.

İsrail`in Marianne teknesine müdahalesine değinen Abduh, "Filo, mesajını tüm dünyaya ulaştırdı. İsrail`in engellemelerine rağmen bu abluka devam edemeyecek" ifadelerini kullandı.

İsrail`in 2007`den beri Gazze`deki Filistinlilere karşı uyguladığı ablukayı delmeyi ve Gazze`ye insani yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan 3. Özgürlük Filosu bir süre önce yola çıkmıştı.

Eylemi organize eden Özgürlük Filosu Koalisyonu`ndan sabah yapılan açıklamada, Gazze`ye gitmek üzere Girit`ten denize açılan filoda bulunan Rachel, Vittorio ve Juliano II adlı 3 gezinti teknesinin strateji gereği geri döndüğü, Marianne`nin ise yoluna devam ettiği bildirilmişti. Bir süre sonra ise İsrail ordusu, filodan bir tekneye uluslararası sularda müdahale ettiğini açıklamıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir