• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
HÜDA PAR`dan yaralı Kobanililere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Suriye`nin Kobani kentinde sivil halka yönelik yapılan saldırılarda yaralanarak Şanlıurfa`da ki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan Kobanililerin dramı devam ediyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Karaköprü İlçe Başkanı M. Hadi Albayrak, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve beraberindeki bir heyet, tedavi altına alınan Kobanili yaralıları kaldıkları hastanede ziyaret ederek acil şifalar diledi.

Heyet ilk önce Balıklıgöl Devlet Hastanesinde yatan yaralı Kobanili sivil halkı ziyaret etmek için hastane Başhekim Yardımcısı Eyyüp Şelli`yi ziyaret ederek Kobanili yaralılar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra hastanede yatan Kobanili hastaları ziyaret eden heyet, yaralılarla bir süre görüşerek yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldı. Yine koridorda tekerlekli sandalyede bulunan Kobanili bir yaralıyı da geçmiş olsun dileklerini ileten heyet, yaralılara acil şifalar dileyerek hastaneden ayrıldı.

Balıklıgöl Devlet Hastanesindeki ziyaretin ardından M. Akif İnan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Gülüm`ü makamında ziyaret eden Yalçın ve beraberindeki heyet, burada da hastaneye getirilen Kobanili hastalarla ilgili bilgi alıp bir süre sohbet etti.

Parti olarak daha ilk günlerde Suriye`deki sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini dile getirdiklerini belirten Yalçın, en çok sivil halkın zarar gördüğü ve gittikçe derinleşen çatışmaların sona ermesi için öncelikle silahların susması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra hastanede yatan Kobanili hastaları ziyaret eden Yalçın, burada da yaralıların sorunlarını dinledi. Burada yatan Kobanili yaralı bir bayan, saldırı sırasında anne ve babasının yaralandığını ama onların durumunun ne olduğu konusunda herhangi bir bilgiye sahip olmadığını gözyaşları içinde anlattı.

Yaralı bayanı dinleyen Yavuz, yaralı bayanın anne ve babasının bulunması için yetkililerin elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

Hastane çıkışında bir açıklama yapan Yalçın, “Kobani`de sivil halka yönelik yapılan saldırıda yaralananları ziyaret edip hem durumları hakkında bilgi almak hem de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek amacıyla yaralıları ziyaret ettik. Dünyanın neresinden olursa olsun sivil insanlara yönelik yapılan saldırıları kınadıkları gibi Kobani`de hedef gözetilmeksizin sivil halka yönelik yapılan saldırıyı da kınıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir