• DOLAR 32.265
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2402.186
  • ...
Silopi`de çıkan eylemlere polis müdahale etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan taksi şoförlerinin Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak Kürdistan`ına yolcu taşımalarında kendilerine çıkarılan engellerden dolayı yaptıkları eyleme polis müdahale etti.

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak Kürdistan`ına yolcu taşımacılığı yaparken dönüşte bekletildiklerini ve bundan dolayı mağdur olduklarını belirten taksi şoförleri uluslararası İpek Yolunu trafiğe kapattı.

Uzun araç kuyruklarının oluştuğu ipek yolu trafiğinde tıkanma yaşanırken, olaya müdahale etmek için çok sayda polis olay yerine gelerek olaya müdahale etti.

Polisin şoförlere yaptığı “Dağılın!”  çağrısının dikkate alınmaması sonrası olaya tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulunan polise şoförler taş atarak karşılık verdi.

Yaşanan arbede ve olaylar sonrası İpek Yolu trafiğe açıldı ve trafik sağlandı.

Öte yandan eylem yapan şoförlerden ropörtaj almak isteyen Gazeteci Şimal Müldür`ün ise polisin sıktığı tazyikli suya maruz kalması ise tepkilere neden oldu.

Tazyikli suya maruz kalan Müldür`ün fotoğraf makinası ve kamerasının zarar gördüğü ve teçhizatlarının kullanılamaz hale geldiği belirtildi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir