• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Evi kurşunlanan kadın avukata meslektaşlarından destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Barosuna kayıtlı Avukat Nevin Canbaz`ın evine geçtiğimiz günlerde yapılan silahlı saldırısı sonrası meslektaşlarından destek geldi. Avukat Canbaz, adaletin tecelli etmesini istedi.

Bursa Barosu`na kayıtlı avukatlar, meslektaşı Nevin Canbaz`a destek için Bursa Adliyesi önünde biraraya geldi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Barosu Kadın Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz`a yönelik yapılan silahlı saldırı, Bursa Adliyesi önünde toplanan avukatlar tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Basın açıklamasına katılan ve olaya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Kadın hukuku Komisyonu Başkanımız Avukat Nevin Canbaz`a yönelen tehditler ve silahlı saldırı, savunma mesleğine yapılmıştır. Saldırıyı kınıyoruz. Mevcut olayların tetikçileri ile azmettirenler kimlerse durum açıklığa kavuşana ve şüpheliler hüküm giyene kadar sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

Meslektaşlarına yapılan saldırının, savunma mesleğini icra eden herkese yapıldığına işaret eden Demiröz, kamuoyunu Bursa Barosu`nun şiddete karşı sergilediği tavra destek olmaya davet etti.

“Öncelik adaletin tecellisi”

Olayın kendisinin evde yokken meydana geldiğini söyleyen Avukat Nevin Canbaz ise “Önce tehdit içerikli, içinde iki mermi bulunan zarfla, ‘Bu senin ve kızın için` diye tehditle başladı. Ertesi gün de evimin bulunduğu daire ve üst katını taradılar. İki dairede de kimsenin olmaması tesellimiz. Adalet için bu görevi yapıyoruz. Önceliğimiz adaletin tecellisini sağlamak. Bu yoldan dönmemiz söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

Nevin Canbaz, söz konusu saldırının, adaletin tecellisi için verdiği mücadeleden kendisini alıkoyamayacağını dile getirdi. Canbaz, mesleğini bu temeller üzerinde icra ettiğini söyledi.

“Davadan çekilme yok”

Yapan ve yaptıranların, bundan bir fayda elde edemeyeceğini anlaması gerektiğini söyleyen Canbaz, “Hepimiz avukat olarak görevlerini yerine getirirken adaletin tecellisi için çalışıyoruz, asla bu yoldan dönmeyeceğiz. Tabi ki böyle bir şey yaşadığım için üzgünüm. Böyle bir şeyi yaşamak, hem savunmaya hem bana karşı yapılan bir saldırı, keşke olmasaydı. Ama bu eylem hiçbir davamdan çekilmeme neden olmayacak, mücadeleden geri adım atmayacağım. İnşallah daha fazla bir şey yaşanmadan herkes kendi durumunu ölçer tartar, savunmaya yönelik bu tür eylemlerden vazgeçerler.” açıklamasında bulundu. (Zeki Aras, Veysi Siyah - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir