• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Siirt`teki camilerde 3 dilde vaaz veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Müftülüğünün Ramazan ayı vaaz ve irşat programı kapsamında tarihi Ulu Camide, camii imam-hatibi M. Nureddin Sancar tarafından her gün ikindi namazının ardından 3 dilde, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde, verilen vaaz programına yoğun ilgi var.

Sancar, Ramazan ayı dolayısıyla Siirt Müftülüğünce düzenlenen program çerçevesinde öğle namazının ardından Kur-an`ı Kerim mukabelesi yapıldığını ve ikindi namazının ardından 3 dilde vaaz verildiğini söyledi.

Cemaatin anlayabileceği şekilde vaaz programını icra ettiklerini belirten Sancar, "Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Karınca kararınca elimizden geldiğince cemaatimizin konuştuğu dili göz önünde bulundurarak her gün ikindi namazından sonra Türkçe, Arapça ve Kürtçe yarım saatlik bir sohbet ediyoruz. Bu çalışmamızın inşallah insanlarımıza faydası olur. Bu her müminin kendi diliyle sohbeti dinlemesi hakkıdır diye düşünüyorum. Vatandaşlar ana dillerine anlattığımız vaaz programlarına rağbet gösteriyor. Yaz ayı ve gün içi olmasına rağmen her gün vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var." dedi.

Ramazan ayının önemine değinen Sancar, "Rabim bizi bir merkezde birleştirmiş o da Ramazan ibadetidir. Biz müminler birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Müminler arasında bir hoşnutsuzluk varsa bunun giderilmesiyle ilgili çaba göstermemiz ve bizlerin kardeş olduğumuzu bir daha Ramazan ayı dolayısıyla anmamız icap ediyor. İnşallah bu Ramazan ayı birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olur." diye konuştu.

Ramazan ayının oruç, teravih, diğer namazlar ve şahsi ibadetlerle değerlendirilmesi gerektiğini ve bunun Allah`ın resulünün tavsiyesi olduğunu ifade eden Sancar, şöyle devam etti: "Ayrıca Ramazan ayı sosyal bir ibadettir. Bu özelikle çok önemli, bunun farkında olmak gerekir. Yani Ramazan ayı orucuyla ve her şeyiyle bir sosyal ibadettir. Sosyal ibadetten kastımız, Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Özelikle zekâtlarımızı, fitrelerimiz ve sadakalarımızı Ramazan ayında muhtaçlara ulaştırmamız lazım. Özelikle hicret etmiş muhacir, fakir, yoksul kardeşlerimize daha fazla yardım eli uzatmamız gerekiyor."      (Muhammed Dayan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir