• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Süs havuzunda tehlikeli serinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`da hava sıcaklığının 30 dereceyi aşması üzerine sıcaktan bunalan bazı çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen süs havuzlarına girerek serinlemeye çalışıyor.

Sahil kenti olan Adana`da deniz ya da su parklarına gidemeyen çocuklar, DSİ`ye ait sulama kanalları ile süs havuzlarına giriyor. Yasak ve tehlikeli olmasının yanı sıra çevredekilerin uyarılarına aldırış etmeyen çocuklar, dakikalarca kent merkezindeki havuzlarda yüzerek serinliyor.

Yeterince klorlanmadığı için hijyen açısından da kötü durumda olan süs havuzlarından bazılarında aydınlatma ve fıskiye için elektrik hattı bulunması ise tehlikeyi daha da artırıyor.

Yetkililerin, özellikle süs havuzlarına girilmemesi konusundaki uyarılarını dikkate almayan çocuklar, polis veya zabıta ekiplerinin gelmesi üzerine ise kaçarak yakalanmamaya çalışıyor. Bir anda kavşak ve caddelerde araçların önlerinden koşarak kaçmaya çalışan çocuklar, hem kendi canlarını hem de trafikteki sürücüleri tehlikeye atıyor.

Duruma tepki gösteren araç sürücüleri ise çocukların tehlikeli serinleme yöntemlerinin önüne geçilmesi için yetkilileri göreve çağırdılar.   (Ayhan Kaya – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir