• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...

Küresel ölçekte önemli bir güce sahip olan Bursalı ev tekstil firmaları, dünyadaki daralmayı kümelenme ile aşmaya çalışacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde başlatılan ‘Ev Tekstili Kümelenme Projesi’, sektör temsilcilerinin rekabet gücünü geliştirerek yeni pazarlara açılmasına ve ihracatı artırmasına katkı sağlayacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünya ev tekstili pazarında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Sektörün Avrupa’da bir numara olduğunun altını çizen Başkan Burkay, Bursa’nın ev tekstilinde uzun yıllardır ulusal ve uluslararası platformlarda hem üretim hem de ihracat bakımından güçlü bir konuma sahip olduğunu kaydetti.

“Üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneği”

Kümelenme Projesi’ne paydaş olarak destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kümelenme Destek Programı’nın firmaların veriminin yükselmesine, katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretilmesine büyük katkı sunacağını söyledi.

Kümelenmenin aynı zamanda nitelikli işgücüne sahip ve aynı zamanda çevreye, topluma duyarlı bir sanayi yapısına kavuşmasına öncülük edeceğini belirten Ulcay, “Uludağ Üniversitesi olarak kümelenme çalışmalarında firmalara akademik destek vermeye hazırız. Kümelenme, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden birisidir. Küme çalışması ile firmalarımız güç birliği yaparak sektörlerindeki kalite çıtasını yükseltecektir. Ev tekstili sektörüne farklı bir dinamik kazandıracak kümelenme programına, Bursalı firmaların mutlaka katılmasını istiyoruz.” diye konuştu.    (İLKHA)