• DOLAR 32.566
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2440.52
  • ...
Ramazan`la gelen sıcak hava Şırnak çarşısını boşalttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnaklı esnaf, Ramazan ayı ve sıcak ayların birleşmesi ile halkın çarşıya çıkmaya imtina ettiğini ve gün boyu çarşının boş olduğunu, ama bayramın yaklaşmasıyla beraber halkın tekrar çarşıya akın edeceklerini dile getirdiler.

Şırnaklı esnaflardan Mehmet Akyürek, halkın oruçlu olması ve havaların sıcak olmasından dolayı iş yoğunluğunun ikindiden sonra oluştuğunu söyledi.

Ramazan ayı nedeniyle bir aylık durumun biraz normal karşıladığını belirten Akyürek, şunları ifade etti: “ Sıcak ayların ve Ramazan`ın da gelmesi ile birlikte vatandaşlar işi memur olan zaten işinde, olmayan da öğleye kadar evinde istirahat ediyor. Esnafın kendisi de öğleye kadar işyerini açmıyor, açsa da zaten alışveriş yapan olmuyor. Öğleden sonra havanın biraz daha serinlemesiyle vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya iniyor. Bu durum biraz aleyhimizde olsa bile inşallah Ramazan`ın hayır ve bereketi bu durumu lehimize çevirecektir inşallah.”

Esnaflardan Abdulkerim Cesur da çarşının sakin olması işlerine az da olsa bir etki yaptığını fakat gece sahura kadar çarşıda gezen halkın bu durumu dengelediğini söyledi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir