• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
HÜDA PAR Ağrı il Başkanlığı Şeyh Said`i andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı, Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının Diyarbakır`da idam edilişinin 90`ıncı yılında şehirdeki billboardlar üzerinde bir anma mesajı yayınladı.

Şehrin en işlek bölgelerindeki billboardlara asılan afişlerde, “Ey Şeyh Said! Bugün torunların olarak İslam düşmanları önünde başımız önümüze eğilmiyor ise bunda senin payın büyüktür. Şahadetinin yıl dönümünde seni ve seninle beraber korkusuzca darağaçlarına yürüyen arkadaşlarını, seninle beraber mücadele ederken can veren tüm askerlerini hürmetle yâd ediyoruz. Ruhun şad olsun.” denildi.     

Konu hakkında bir açıklama yapan HÜDA PAR İl Başkanı Şaban Gökhan, gençliğin Şehit Şeyh Said`i yeterince tanımadığını ve bu durumun acı olduğunu ifade etti.

Şaban Gökhan, “Bölge halkımızın manevi önderlerinden Şeyh Said Efendiyi ve dava arkadaşlarını şahadetlerinin 90`ıncı yıl dönümlerinde şehrin en işlek meydanında, onlar anısına hazırladığımız billboard afişleri ile anmak istedik.” dedi.

Gökhan, açıklamasının devamında, Kürdistan halklarının yeni yetişen nesillerini din ve namus anlayışından uzak bir duruma getirilmek istendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Kürdistan da yaşayan Müslüman halklar dindarlığı, namusa düşkünlüğü, iyilikseverliği ile bilinir. Aynı zamanda bu halkın içinden çıkmış, Müslüman halka önderlik etmiş liderler de daima dindar olmuşlardır. Maalesef üzülerek belirtmek isteriz ki bölgemizden ve dışından birileri bir proje dâhilinde Müslüman Kürt halkının yeni yetişen neslini dinden ve namus anlayışından uzak, dindar rehberlerini unutmuş bir şekilde yetiştirme mücadelesini verdiler. Ve bugün bu şer odakları emellerinde ciddi bir mesafe kat etmiş bulunmaktadırlar.”

“Gençlerin, dedeleri Şeyh Said`e yeniden bağlanmasının mücadelesini vereceğiz”

Gençliğin içinde bulunduğu olumsuz tablonun iyiye dönmesi için mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizen Gökhan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gençlerimizin ismi Muhammed, Ali, Ömer, Osman ama çoğu namazdan uzak, bazısının ismi Ramazan ama oruçtan uzak, kimisinin ismi Furkan ama Kuran`dan uzak. Ve bunların çoğu İslam için mücadele etmiş ve canını vermiş Şeyh Said efendiyi de maalesef tanımamaktadır. Gençliğimizin bu hali HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı olarak yüreğimizi yakmaktadır. Bu olumsuz tablonun iyiye dönmesi, gençlerimizin tekrardan dedeleri Şeyh Said`in değerlerine bağlanmasının mücadelesini sürdüreceğiz. Tüm duyarlı İslami STK`ların da gençlere yönelik hayırlı faaliyetlerini yoğunlaştırmalarını temenni ediyoruz.”  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir