• DOLAR 32.598
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2439.92
  • ...
Şehit ve Yusufi aileleri Mustazaflar Cemiyeti iftarında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi, İslami yaşantılarından dolayı mağdur edilip cezaevine atılan Yusufi ailelere Fatih Ayvansaray Parkında açık alanda bir iftar yemeği verdi. İftarda bir araya gelen şehit ve tutuklu aileleri, parkın içerisinde açılan sofralarda iftarlarını açtılar. Bayanlara da yer ayrılan iftar programına Bosna Şehidi Selami Yurdan`ın abisi Recep Yurdan ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından cemaatle namaza duran aileler, namaz sonrası Molla Abdulbari Çelik Hocanın yaptığı kısa sohbeti de dinlediler. Ramazan`da Müslümanların kardeşlik duygularına daha çok sarılması gerektiğini ifade eden Çelik, Müslümanların dünya çapında çektiği sıkıntıları dile getirdi.

Şehit ve tutuklu ailelerin geride kalanlara birer emanet olduğunu ifade eden Çelik, “Dolayısıyla hem şehitler verdik hem de mahpuslar edindik. Şehit ve tutuklu olan kardeşlerimiz iki emanet bırakırlar. Bu emanetlerden birisi Allah`ın dini olan İslam davasıdır. İkincisi de geride bıraktıkları aileleridir. Onlardan geriye kalan şehitlerimizin ve tutuklularımızın bu iki emanetine sahip çıkmaktır. Onlara karşı olan sorumluluklarımızı unutmamalıyız.” şeklinde konuştu.

M.Erkan Yavuz - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir