• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
İslami STK`lar Şeyh Sait ve Mısır için teravihte toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, ‘Şeyh Said Efendiyi Anma ve Mısır`daki İdamlara Karşı İslami Duruş` adlı etkinlik düzenlendi.

Dağkapı semtindeki Şeyh Said Meydanı`nda Yatsı namazı öncesinde düzenlenen etkinliğe halk seccadeleriyle birlikte geldi.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR kurucu üyelerinden Vedat Turgut`un da etkinliğe katıldığı görüldü.

Yatsı namazının ardından kılınan teravih namazıyla devam eden etkinlikte Hikmet Kıyançiçek Kur`an-ı Kerim okudu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal ve Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Şeyh Said ve dava arkadaşlarının katledilmesini ve Mısır`da Müslümanlara verilen idam kararlarını lanetlediler.

Şeyh Said ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okudu.

“Bu mümtaz şahsiyetler, ölümsüz davayı bize miras bıraktılar”

Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının İslam davası uğruna idam edildiğini hatırlatan Memiş, “29 Haziran günü, idamından önce namazını ikame eden ve kendisine yöneltilen ‘Ne hissediyorsunuz` sorusuna, ‘Pervasız dallarda asılmamın hiçbir değeri yoktur, zira asılmam Allah ve din içindir` cevabını veren Şeyh Said Hazretleri, davasının özünü başı dik ve zulme pervasız bir şekilde idam sehpasına çıkarak anlatmıştır. İslami davayı vakur duruşlarıyla bizlere emanet eden bu mümtaz şahsiyetler, gösterdikleri tavır ile destan yazdıkları bir direnişi ve ölümsüz davayı sürdürmeyi bizlere miras bırakmışlardır.” dedi.

“Daha nice âlimleri zindanlarla ve idam sehpalarıyla yüz yüze getirdiler”

Laik Kemalistlerin, sadece Şeyh Said ve dava arkadaşlarını katletmediğini vurgulayan Memiş, şunları söyledi:

“Bu topraklar üzerinde yaşayan, İslami davayı sahiplenen Bediüzzaman Said-i Nursi, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Esad Erbilli, Seyyid Rıza ve daha nice âlim ve önderleri zindanlarla, tehcirlerle, idam sehpalarıyla yüz yüze getirdiler. Müslüman Kürt halkının şerefli önderleri zilleti kabul etmedikleri, zulme rıza göstermedikleri için zalimler tarafından katledildiler. Yaşanan zulüm furyasına İ`la-i Kelimetullah adına başkaldırıp, onurlu direnişçiler olan başta Şeyh Said olmak üzere tüm önderlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.”

“Aytaç Baran bu davayı sahiplendiği için katledilmedi mi?”

İslam davasını sahiplenen şehadet âşıkları oldukça, bu davanın ebediyete kadar süreceğini aktaran Memiş, “Bu kutlu dava var oldukça, bu uğurda canlarını seve seve veren şanlı direnişçiler de var olmaya devam edecektir. Daha dün gibi aramızda bulunan 72 Sivil Toplum Kuruluşlarından birinin başkanlığını yürüten Şehit Aytaç Baran, bu davayı sahiplendiği için şer güçlerin yerli piyonları tarafından katledilmedi mi? İslam sancağının yere düşmemesi için mücadele eden, bu uğurda mallarından, evlatlarından, eşlerinden ve kıymetli canlarından vazgeçen tüm şehitleri ve mücahitleri selamlıyoruz. Mısır`da cunta yönetimi tarafından verilen idam kararlarını   lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, İslam coğrafyası için yapılan dua ile son buldu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir